Programma januari en februari 2024

Hierbij het programma van de PlusBus Borger-Odoorn voor de maanden januari en februari 2024.

Ook nu zult u een medewerker van het coördinatieteam aan de telefoon krijgen als u vragen heeft of als u zich wilt aanmelden voor een uitstapje.

Belangrijke informatie:

 • Wij organiseren de uitstapjes voor de inwoners van de Gemeente Borger-Odoorn. Mocht u samen met iemand die buiten de Gemeente Borger-Odoorn woont een uitstapje willen maken dan kan dat onder de volgende voorwaarden:
  • uw mede reiziger stapt bij u in.
  • inwoners van de Gemeente Borger-Odoorn gaan voor.
  • bij een volle bus komt uw mede reiziger op de reservelijst.
 • U kunt zich met maximaal 2 personen per uitstapje Na de “eerste belweek” gaan we deelnemers voor de uitstapjes indelen. Komt u op de reservelijst dan hoort u dit z.s.m. van ons. Hoort u niets dan bent u geboekt op het uitstapje.
 • Afmelden voor een uitstapje kan tot 4 dagen van te voren (acute situaties uitgezonderd). Bij annuleringen korter dan 4 dagen vooraf heeft dit financiële consequenties voor u.

Het is druk op de “eerste beldag” en vaak zó druk dat we niet altijd direct bereikbaar zijn.

Probeert u het later op de morgen of later in die week nog eens.

Lopende de maanden januari en februari kunt u zich natuurlijk ook nog aanmelden voor een uitstapje.

 

Vanzelfsprekend haalt ons vaste team van chauffeurs u op en brengt u ook weer thuis.

De tijd van “Ophalen vanaf” is ongeveer de begintijd bij de eerste persoon. U kunt dus wat vroeger of later worden opgehaald. Uw chauffeur neemt 2 tot 3 dagen voor het uitstapje contact met u op over de tijd wanneer hij/zij bij u is. Ook de “Thuis ca” de eindtijd is een streeftijd.

U kunt zich opgeven voor de uitstapjes door met ons te bellen. Dit kan vanaf maandag 8 januari 2024.
Wij zijn te bereiken op ma, wo en do tussen 9.00 en 12.00 uur op telefoonnummer 06-31938756.
E-mailen kan ook naar: plusbusbo@hotmail.com

Hartelijke groet, Kini

Lees dit goed door.

Betaling uitjes:

In de bus kan niet meer contant betaald worden.

Dit betekent voor u dat u met uw bankpas, in plaats van contant, uw uitje kan betalen aan de chauffeur.

Ons mobiele pinapparaat is ook geschikt voor “contactloos betalen”.

Programma januari en februari 2023 downloaden: >>Klik hier


Di. 6 februari   Modehuis Heye Wubs Onstwedde

Vanmiddag brengen we een bezoek aan Modehuis HeijeWubs in Onstwedde. In een persoonlijke sfeer bewondert u de nieuwste modecollecties voor dames en heren. Tijdens het winkelen trakteren zij u graag op een heerlijk kopje koffie of thee aan de koffietafel.

 • Ophalen vanaf 13.00 uur. Thuis ca 16.30 uur.
 • Kosten voor de bus: € 10.00.

Vr. 9 februari   Kringloopwinkels Assen

We brengen vanmiddag een bezoek aan twee kringloopwinkels in Assen. Dit zijn “De Kiekshop” een kringloopwinkel voor goede doelen en “Kringloopwarenhuis Het Goed”.

Tussen het winkelen door brengen we een bezoek aan het “Duurzaamheidscentrum Assen”. In het restaurant van het Duurzaamheidscentrum kun je terecht voor een warm of koud drankje en iets lekkers erbij, bijvoorbeeld zelfgebakken koekjes met speltmeel.

 • Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 18.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 10,00. 

Zo. 11 februari   Lunchen in De Drentsche Aa Schipborg

Vandaag gaan we lunchen in restaurant De Drentsche Aa in het idyllische Schipborg. Het restaurant staat op het mooiste plekje van Drenthe met het terras aan de Drentsche Aa. Het restaurant heeft een uitgebreide lunchkaart. Als trotse vertegenwoordiger van de rijke culinaire tradities van deze regio, staan zij bekend om hun passie voor lokale ingrediënten en ambachtelijke bereidingen.

Na de lunch, waar we alle tijd voor nemen, gaan we met een klein ommetje rustig weer richting huis.

Kosten lunch voor eigen rekening.

 • Ophalen vanaf 11.30 uur. Thuis ca 15.30 uur.
 • Kosten voor de bus: € 12,50.

Wo. 14 februari   Nationaal Bus Museum Hoogezand

Het uitgangspunt van het Nationaal Bus Museum is de collectie van autobussen, die in voorbije jaren in Nederland hun diensten hebben bewezen. Aanvankelijk met bussen uit het noorden van het land, is de collectie uitgegroeid en heeft nationale proporties aangenomen. Naast het bewaren, onderhouden en restaureren van oude bussen, wil het museum het verhaal levend houden van het ontstaan van de eerste buslijn, de ontwikkeling van het busbedrijf en het toeristenvervoer tot aan de huidige stand van zaken. We worden ontvangen met koffie/thee met gebak. Daarna is er een rondleiding door het museum.

 • Ophalen vanaf 13.00 uur. Thuis ca 18.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 15,00.
  Arrangement Bus Museum: € 11,00.
 • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 26.00. 

Za. 17 februari   Theater Geert Teis Stadskanaal Hanssi Kaiser & Band

Alleen maar Duitse schlagers!

In een 2 uur durende theatershow (inclusief 20 minuten pauze) worden de tijden van de ZDF Hitparade nog eens dunnetjes overgedragen. Hanssi Kaiser en z’n orkest trakteren ons met een welwillende knipoog, in gepast 70er jaren decor met dito outfit op een onnavolgbare “Reise in die Vergangenheit”. Hier komt Berlin!… Een Duitse avond waar alle bekende hits uit de jaren 70 voorbij komen, gecombineerd met bekende TV-Tunes van die tijd. We schrijven de 70er jaren Duitsland: De DDR, de Berlijnse muur, Franz Beckenbauer, Willy Brandt, Tatort, Derrick en vooral de ZDF Hitparade met Dieter Thomas Heck. Nederland genoot mee van de nummers van Udo Jürgens, Costa Cordalis, Jürgen Marcus, Cindy & Bert, Chris Roberts, Marianne Rosenberg, Heino, Dennie Christiaan en natuurlijk onze eigen Rudi Carell. Vanuit de “huiskamer” van Hanssi is er veel aandacht voor de tijdgeest en worden de herinneringen aan de schlagers en andere karakteristieke momenten uit de jaren 70 aangeraakt middels korte anekdotes en wetenswaardigheden. Natuurlijk staat de muziek daarbij absoluut centraal. Geen lange tafels, geen lieters bier maar in een intieme sfeer in het theater waarin het podium wordt omgetoverd tot een Schlager spektakel wat een uniek tijdsbeeld geeft van de muzikale Duitse Schlager cultuur van Duitsland in de gouden jaren 70 en 80 van de vorige eeuw.

Aanvang 20.00 uur.

 • Ophalen vanaf 18.30 uur. Thuis ca 23.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 10,00.
 • Kosten entree Geert Teis: € 20,00 incl. koffie/thee vooraf.
 • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 30,00. 

Di. 20 februari   Winkelen in Meppel

Vandaag gaan we een middagje winkelen in Meppel. Ontdek het ruime winkelaanbod in de sfeervolle binnenstad. Struin door de authentieke winkeltjes, hippe boetiekjes, verrassende speciaalzaken en bekende ketens.  Ook een bezoekje aan de mooie bloemenwinkel “De Bloementuin” is zeker de moeite waard.

 • Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 18.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 15,00.

Wo. 21 februari   Eeterie WIJKoken Sappemeer

We gaan vandaag tussen de middag eten bij Eeterie WIJKoken in Sappemeer.

Eeterie WIJKoken is een horeca-cateringproject van WerkPro in Hoogezand.

Zij bieden een werkervaringsplek of zinvolle dagbesteding aan mensen die nog niet toe zijn aan een reguliere baan. In hun keuken maken ze de lekkerste maaltijden, lunchgerechten en hapjes.

Er is elke dag een ander (warme maaltijd) dagmenu/dagschotel voor € 7.50. Dit kan ook vervangen worden door bv een schnitzel of gehaktbal met friet en salade. De dagschotel kan worden aangevuld met soep en/of toetje. Er is ook een ruime keuze in broodjes, lunchgerechten en snacks.

Na de maaltijd, waar we alle tijd voor nemen, gaan we met een klein ommetje rustig weer richting huis. Kosten maaltijd en consumpties voor eigen rekening.

 • Ophalen vanaf 11.00 uur. Thuis ca 15.30 uur.
 • Kosten voor de bus: € 12,50.

Ma. 26 februari   Sneeuwklokjes Stonefarm Stadskanaal

We bezoeken vanmiddag Stonefarm in Stadskanaal waar we heel veel diverse soorten sneeuwklokjes kunnen zien. Neemt u wat contant geld mee voor een kopje koffie of thee.

Bij veel belangstelling kunnen we ook nog op 12 en 13 maart een bezoek brengen aan Stonefarm.

 • Ophalen vanaf 13.00 uur. Thuis ca 16.30 uur.
 • Kosten voor de bus: € 10.00. 

Do. 29 februari   Middag rondrit zuid/west Drenthe

Vanmiddag maken we een korte verrassing rondrit door zuid/west Drenthe. De route gaat via leuke kleine weggetjes en mooie brinkdorpjes. Onderweg stoppen we onder andere voor een kopje koffie/thee. Mocht het weer niet meewerken voor een leuke rondrit dan verplaatsen we dit uitje in overleg met u.

 • Ophalen vanaf 13.00 uur. Thuis ca 17.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 12,50.