Programma februari en maart 2023

Geachte heer/mevrouw,

Hierbij het programma van de PlusBus Borger-Odoorn voor de maanden februari en maart 2023.

Ook nu zult u een medewerker van het coördinatieteam aan de telefoon krijgen als u vragen heeft of als u zich wilt aanmelden voor een uitstapje.

Het is druk op de “eerste beldag” en vaak zó druk dat we niet altijd direct bereikbaar zijn.

Probeert u het later op de morgen of later in die week nog eens. U kunt zich met maximaal 2 personen per uitstapje opgeven. Na de “eerste belweek” gaan we deelnemers voor de uitstapjes indelen. Komt u op de reservelijst dan hoort u dit z.s.m. van ons. Hoort u niets dan bent u geboekt op het uitstapje.

Vanzelfsprekend haalt ons vaste team van chauffeurs u op en brengt u ook weer thuis.

De tijd van “Ophalen vanaf” is ongeveer de begintijd bij de eerste persoon. U kunt dus wat vroeger of later worden opgehaald. Uw chauffeur neemt 2 tot 3 dagen voor het uitje contact met u op over de tijd wanneer hij/zij bij u is. Ook de “Thuis ca” de eindtijd is een streeftijd.

Afmelden voor een uitstapje kan tot 4 dagen van te voren (acute situaties uitgezonderd).

Bij annuleringen korter dan 4 dagen vooraf heeft dit financiële consequenties voor u.

Hartelijke groet, Kini

U kunt zich opgeven voor de uitstapjes door met ons te bellen. Dit kan vanaf maandag 23 januari 2023.

Wij zijn te bereiken op ma, wo en do tussen 9.00 en 12.00 uur op telefoonnummer 06-31938756.

E-mailen kan ook naar: plusbusbo@hotmail.com

 

Lees dit goed door.

Betaling uitjes:

In de bus kan niet meer contant betaald worden.

Dit betekent voor u dat u met uw bankpas, in plaats van contant, uw uitje kan betalen aan de chauffeur.

Ons mobiele pinapparaat is ook geschikt voor “contactloos betalen”.

Programma februari en maart 2023 downloaden: Klik hier>>


Vr. 27 januari   Reinhart orchideeën Haren

We brengen een bezoek aan Reinhart Orchideeën in Haren. We beginnen met een lezing over het kweken van orchideeën.
Hierbij komt ook het kweken van orchideeën in de huiskamer aan de orde.

Na een kopje koffie/thee vindt er een rondleiding door de kassen plaats.

 • Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 17.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 12,50.
 • Kosten arrangement: € 6,00.
 • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 18,50.

Do. 2 februari   China LightsFestival terug in Emmen


Rond het Chinees Nieuwjaar worden er in China allerlei licht- en lantaarntentoonstellingen gehouden. De lantaarns die daarvoor worden gebruikt zijn van enorme omvang. Vaak metershoog en heel kunstig bewerkt met de nieuwste technieken en met prachtige materialen en mooie kleuren.

Dit jaar is het thema “Wereldreis”. De wereld rond in 80 minuten? Dat kan bij China Lights Emmen. Het festival wordt gehouden in het Rensenpark te Emmen (voormalig Noorder Dierenpark). Kom genieten van de prachtige show en o.a. warme choco en wafels met kersen.

Houd u er rekening mee dat er veel wordt gelopen.

 • Ophalen vanaf 18.00 uur. Thuis ca 22.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 14,50.
 • Kosten entree: € 17,50.
 • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 32,00.

Di. 7 februari   Ikea Groningen


Vandaag gaan we naar IKEA om te shoppen. In het restaurant kunnen we koffie/thee drinken en een hapje eten. Na de lunch gaan we weer richting huis.

 • Ophalen vanaf 10.00 uur. Thuis ca 14.30 uur.
 • Kosten voor de bus: € 12,50.

Vr. 10 februari   Dorpsmuseum De Kluis in Eext


Vanmiddag bezoeken we een museum dat gevestigd is in een voormalige diepvrieskluis, gebouwd in 1958. In het gebouw waren 120 diepvriescellen die door dorpsbewoners werden gebruikt voor het bewaren van groenten, vlees etc. Nu vind je geen ingevroren etenswaren meer in De Kluis maar is het een tentoonstellingsruimte. Te zien zijn er onder andere gereedschappen van oude, uit Eext, verdwenen beroepen, zoals een stelmaker, bakker, smid, schoenmaker en kapper. Verder zijn er o.a. archeologische voorwerpen te zien die gevonden zijn aan de oevers van de Hunze en in de omgeving van Eext. Nadat we het museum hebben bezocht gaan we ergens koffie/thee drinken.

 • Ophalen vanaf 13.00 uur. Thuis ca 17.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 10,00.
 • Kosten entree: € 3,50.
 • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 13,50. 

Wo. 15 februari  Museum De Proefkolonie Frederiksoord


Het is 1818 en Nederland “staat in brand”. Napoleon heeft ons land als “Koninkrijk der Armen” achtergelaten. De sociaal bewogen generaal Johannes van den Bosch komt als redder in nood met een ambitieus plan om de armoede in ons land te bestrijden door de stichting van landbouwkoloniën. Dit is het begin van de invloedrijke geschiedenis van de Maatschappij van Weldadigheid. Als eerste wordt de Proefkolonie Frederiksoord opgericht. Ga 200 jaar terug in de tijd en beleef dit unieke verhaal van Johannes van den Bosch. In het nieuwe Museum De Proefkolonie in Frederiksoord treed je in de voetsporen van de eerste kolonisten en ervaar je hun onvergetelijke verhaal via een unieke multimediale tijdreis!

 • Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 18.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 15,00.
 • Kosten entree: € 10,00.
 • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 25,00. 
Museumkaarthouders en Vriedenloterij VIP-kaart : gratis (op vertoon van pas). Wilt u gebruik maken van één van deze kaarten geeft het dan bij opgave voor dit uitje even door.

Vr. 17 februari   Middagje winkelen in Zuidlaren


Vanmiddag gaan we naar het gezellige centrum van Zuidlaren waar je leuk kunt winkelen. Je vindt hier kleine boetiekjes, diverse kledingwinkels en o.a. de Hema en Action. Elke vrijdagmiddag is er een weekmarkt. Voor een kopje koffie/thee met wat lekkers erbij kunt u o.a. terecht bij Bakkerij Feenstra.

 • Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 17.00 uur
 • Kosten voor de bus: € 10,00.

Do. 23 februari   Sneeuwklokjes Tuinfleur Oostwold


Vanmiddag rijden we naar Tuinfleur in Oostwold. Gelegen aan de oever van het Oldambtmeer bezoeken we deze tuin waar we nu, eind februari, hopen te genieten van een bijzondere collectie sneeuwklokjes. We kunnen hier tevens genieten van koffie/thee met appelgebak.

 • Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 18.00 uur
 • Kosten voor de bus: € 12,50.
 • Kosten entree, 2 x koffie met appelgebak: € 7,00.
 • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 19,50. 

Vr. 24 februari   Schnitzelbuffet met muziek in Rhede


Een aantal jaren geleden gingen we één keer in de maand naar Olle Rheen in Rhede Duitsland.

Na een aantal jaren van afwezigheid is Olle Rheen weer gestart met het arrangement “Schnitzelbuffet met muziek”. Vanavond kunnen we tijdens het genieten van het schnitzelbuffet luisteren naar de muzikale klanken van “Miranda en The Music Boys”. De kosten van het schnitzelbuffet zijn € 14,90 p.p. exclusief drankjes. Dit zelf afrekenen in het restaurant. Aanvang arrangement Olle Rheen 18.00 uur.

 • Ophalen vanaf 16.30 uur. Thuis ca 22.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 17,50. 
Denkt u eraan bij onze uitstapjes naar Duitsland om het volgende mee te nemen:

 • identiteitskaart of paspoort
 • zorgpas van uw ziektekostenverzekering
 • wat contant geld, in Duitsland is niet overal pinbetaling mogelijk

Di. 28 februari   IJsbeelden Festival Zwolle


De beste ijskunstenaars ter wereld komen in Zwolle. In een grote vrieshal gaan ze aan de slag met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Zij vertalen het thema “What a wonderful world” in een magische wereld van sneeuw- en ijssculpturen tot wel 6 meter hoog. Het Nederlands IJsbeelden Festival is een uniek winterevenement voor jong en oud. Denkt u er aan om u goed te kleden tegen de kou in de vrieshal. Op de heenweg gaan we ergens stoppen en is er gelegenheid om te lunchen. Dit is voor eigen rekening.

 • Ophalen vanaf 10.30 uur. Thuis ca 18.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 21,50.
 • Kosten entree: € 19,50.
 • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 41,00. 

Do. 2 maart   Rondrit Noord Groningen / Dollard


We maken vandaag een rondrit via plaatsen in Noord Groningen en de Dollard. Onderweg zullen we ergens koffie/thee drinken. Voor de lunch stoppen we in Delfzijl bij het Eemshotel. Dit gebouw is hoog op palen gebouwd. Je hebt hier een ongelooflijk mooi uitzicht over de Eems Dollard en de zeedijken van Duitsland.

 • Ophalen vanaf 10.00 uur. Thuis ca 17.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 17,50.

Di. 7 maart   Geert Teis: Pavarotti meets Alberti


Als de jonge Luciano Pavarotti tijdens één van zijn eerste buitenlandse tournees Amsterdam aandoet, grijpt operaliefhebber Willy Alberti zijn kans om de Italiaanse ster in levende lijve te zien. Alberti wordt totaal omvergeblazen door Pavarotti. Terwijl de zenuwen door zijn lijf gieren spreekt hij hem aan. Wat volgt is een dialoog tussen twee emotionele zangers met een groot hart voor de opera en het levenslied. In dit theaterconcert zingen ze hun hits met en voor elkaar. Hun overeenkomsten zijn veelbetekenend. Beiden groeiden op in armoede en hadden een vader die hen  de liefde voor muziek bijbracht en hen stimuleerde om een carrière in de muziek te zoeken. De voorstelling is gebaseerd op de (naar verluidt op waarheid gebaseerde) ontmoeting tussen de twee zangers na afloop van het concert dat Pavarotti in 1978 in Amsterdam gaf.

Uitvoering Tony Neef en Eric Reddet. Aanvang 14.00 uur.

 • Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 17.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 10,00.
 • Kosten entree Geert Teis € 15,00 (exclusief consumptie)
 • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 25,00.

Wo. 8 maart   Geert Teis: Hendrik Groen – Opgewekt naar de eindstreep


Hendrik Groen is terug! Voor de laatste keer komt de meest geliefde bejaarde van Nederland naar het theater. Voor iedereen die benieuwd is hoe het Hendrik Groen vergaat na de sluiting van het verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord. Hendrik moet constateren dat de tijd niet meer zo mild voor hem is: hij wordt steeds vergeetachtiger en begint het overzicht te verliezen. Dat levert de nodige verwarrende situaties op. Door opnieuw een dagboek bij te houden doet de dementerende Hendrik Groen in deze ontroerende komedie zijn best om grip te houden op het leven. Dat zorgt voor grappige én aangrijpende momenten met Leonie (88) en Frida (10) als trouwe vrienden. De cast bestaat, net als de vorige Hendrik Groen-voorstellingen, uit jonge acteurs – met Beau Schneider en Britte Lagcher in de hoofdrollen. Omdat er, zoals voormalig regisseur Gijs de Lange het zo treffend zei; “In iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit”. De voorstelling zal nu overigens worden geregisseerd door Eddy Habbema. Van de dagboeken van Hendrik Groen zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Ze werden bekroond met de NS Publieksprijs en als tv-serie uitgezonden. Ook in het theater is het succes ongekend: De zalen bij “Pogingen iets van het leven te maken” en “Zolang er leven is”, zaten avond aan avond vol. Aanvang 20.00 uur.

 • Ophalen vanaf 18.30 uur. Thuis ca 22.30 uur.
 • Kosten voor de bus: € 10,00.
 • Kosten entree Geert Teis € 22,00 (ipv de reguliere 29,50 euro)
 • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 32,00.

Vr. 10 maart   Helleborus Dagen Espel


We gaan vandaag naar Espel waar we een bezoek brengen aan een van de “Helleborus Dagen” in De Stekkentuin. In De Stekkentuin gaan we eerst een rondje tuin doen en daarna koffie met een koekje (bij de kachel). Op de heenweg zal er gelegenheid zijn om ergens de lunch te gebruiken.

 • Ophalen vanaf 10.00 uur. Thuis ca 17.00 uur
 • Kosten voor de bus: € 20,00.
 • Kosten koffie tuin: € 2,50.
 • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 22,50.

Wo. 15 maart   Bezoek Dierentuin Nordhorn


Vandaag bezoeken we de Dierentuin in Nordhorn. Deze dierentuin is, met meer dan 2000 dieren in 100 verschillende soorten, een bezoek zeker waard. Bij een wandeling door de dierentuin is zo veel te zien! In het park is restaurant “De MalleJan” een aanrader. Hier kun je genieten van regionale specialiteiten.

 • Ophalen vanaf 09.30 uur. Thuis ca 18.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 20,00.
 • Kosten entree dierentuin: € 13,90.
 • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 33,90. 
Denkt u eraan bij onze uitstapjes naar Duitsland om het volgende mee te nemen:

 • identiteitskaart of paspoort
 • zorgpas van uw ziektekostenverzekering
 • wat contant geld, in Duitsland is niet overal pinbetaling mogelijk

Do. 16 maart   Het Behouden Blik Uithuizermeeden


We brengen vanmiddag een bezoek aan het kleinste museum van Noord Nederland. We treffen hier een uitgebreide verzameling blikken en curiosa van bekende merken als De Gruyter, Douwe Egberts, Van Nelle, Verkade, Niemeijer en veel meer, aan de hand waarvan een blik wordt geworpen in de keuken van de Nederlandse samenleving. Tijdens ons bezoek krijgen we koffie/thee met wat lekkers.

 • Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 17.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 13,00.
 • Kosten entree en koffie/thee: € 7,50.
 • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 20,50. 

Di. 21 maart   Modehaus Hoedt Uelsen Duitsland


Van onze collega PlusBus “UitbusVechtdal” kregen wij de hint om Modehaus Hoedt in Uelsen, Duitsland te bezoeken. Hoedt is een mooi en groot kledingmagazijn in Duitsland. Op 1200 m² gelijkvloerse verkoopruimte bieden zij u de nieuwste dames- en herenmode van vele trendy en klassieke modelabels. Volgens onze collega PlusBus is er heel veel keuze aan kleding en zijn de prijzen laag. Midden in de winkel kunnen we koffie drinken en we krijgen er gebak bij dat door mevrouw Hoedt zelf gebakken is. En dat is allemaal gratis en daar houden wij Hollanders wel van. Misschien is er iets nieuws voor de Paasdagen voor u bij.

 • Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 17.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 12,50. 
Denkt u eraan bij onze uitstapjes naar Duitsland om het volgende mee te nemen:

 • identiteitskaart of paspoort
 • zorgpas van uw ziektekostenverzekering
 • wat contant geld, in Duitsland is niet overal pinbetaling mogelijk

Vr. 24 maart   Schnitzelbuffet met muziek in Rhede


Een aantal jaren geleden gingen we één keer in de maand naar Olle Rheen in Rhede Duitsland.

Na een aantal jaren van afwezigheid is Olle Rheen weer gestart met het arrangement “Schnitzelbuffet met muziek”. Vanavond kunnen we tijdens het genieten van het schnitzelbuffet luisteren naar de muzikale klanken van “Koor Toen en Nu” die met 12 personen de mooiste meezingers van vroeger en nu zingen. De kosten van het schnitzelbuffet zijn € 14,90 p.p. exclusief drankjes. Dit zelf afrekenen in het restaurant. Aanvang arrangement Olle Rheen 18.00 uur.

Denkt u eraan bij onze uitstapjes naar Duitsland om het volgende mee te nemen:

-identiteitskaart of paspoort

-zorgpas van uw ziektekostenverzekering

-wat contant geld, in Duitsland is niet overal pinbetaling mogelijk

 • Ophalen vanaf 16,30 uur. Thuis ca 22.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 17,50.

Wo. 29 maart   Oranjerie Zeijen


Ook dit jaar is er weer de tentoonstelling Kunst op Schaal in de Oranjerie in Zeijen.

Hier zien we beschilderde eieren van allerlei kunstenaars uit diverse landen. Ook diverse technieken worden getoond. Bv geëtste en gekraste eieren, eieren versierd met knip- en vouwwerk, eieren bewerkt met klei en open geboorde eieren. Er zijn ook eieren van kunstenaars in Fabergé stijl. Te veel om op te noemen. We kunnen hier een kopje thee drinken met wat lekkers erbij.

 • Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 16.30 uur.
 • Kosten voor de bus: € 12,50.

Vr. 31 maart   Tuinland Assen


Volgend weekend is het Pasen. We kunnen bij Tuinland in Assen iets leuks halen voor in huis. Een gezellig bloemetje op tafel of iets anders. In het restaurant kunnen we een kopje koffie/thee drinken.

 • Ophalen vanaf 13.00 uur. Thuis ca 17.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 10,00.