Programma oktober en november 2022

Geachte heer/mevrouw,

 

Hierbij het programma van de PlusBus Borger-Odoorn voor oktober en november 2022.

Ook nu zult u een medewerker van het coördinatieteam aan de telefoon krijgen als u vragen heeft of als u zich wilt aanmelden voor een uitstapje.

Het is druk op de “eerste beldag” en vaak zó druk dat we niet altijd direct bereikbaar zijn.

Probeert u het later op de morgen of later in die week nog eens. U kunt zich met maximaal 2 personen per uitstapje opgeven. Na de “eerste belweek” gaan we deelnemers voor de uitstapjes indelen. Komt u op de reservelijst dan hoort u dit z.s.m. van ons. Hoort u niets dan bent u geboekt op het uitstapje.

Vanzelfsprekend haalt ons vaste team van chauffeurs u op en brengt u ook weer thuis.

De tijd van “Ophalen vanaf” is ongeveer de begintijd bij de eerste persoon. U kunt dus wat vroeger of later worden opgehaald. Uw chauffeur neemt 2 tot 3 dagen voor het uitje contact met u op over de tijd wanneer hij/zij bij u is. Ook de “Thuis ca” de eindtijd is een streeftijd.

Afmelden voor een uitstapje kan tot 4 dagen van te voren (acute situaties uitgezonderd).

Bij annuleringen korter dan 4 dagen vooraf heeft dit financiële consequenties voor u.

Hartelijke groet, Kini

U kunt zich opgeven voor de uitstapjes door met ons te bellen. Dit kan vanaf maandag 26 september 2022.

Wij zijn te bereiken op ma, wo en do tussen 9.00 en 12.00 uur op telefoonnummer 06-31938756.

E-mailen kan ook naar: plusbusbo@hotmail.com

 

Lees dit goed door.

Betaling uitjes:

Vanaf 1 september 2021 is het voor ons niet meer mogelijk om in Borger contant geld af te storten.

Het bestuur heeft daarom besloten dat de betaling van uitjes aan de chauffeur alleen nog via pinbetaling kan.

Dit betekent voor u dat u met uw bankpas, in plaats van contant, uw uitje kan betalen aan de chauffeur.

Ons mobiele pinapparaat is ook geschikt voor “contactloos betalen”.

Programma oktober en november 2022 downloaden: Klik hier>>


Di. 27 september   Museum Collectie Brands

Op veler verzoek brengen we vanmiddag een bezoek aan Museum Collectie Brands.

Vroeger was alles beter. Wie verlangt er wel eens niet naar die goede oude tijd? Stiekem dagdromend, zwelgend in nostalgie. Soms hebben we nog de foto’s, maar vaak moeten we het enkel met de herinneringen doen. Herinneringen die met de jaren vervagen of diep zitten weggestopt in ons brein. En toch duiken ze soms ineens op, die verloren gewaande herinneringen. Grote kans dat je precies dat ervaart als je Museum Collectie Brands bezoekt. Bij ons zie je de meest uiteenlopende voorwerpen. Van gereedschappen tot kinderspeelgoed en van koffieblikken tot serviezen. Vergaap je aan al het bijzonders dat Jans Brands heeft verzameld en laat de herinneringen maar stromen. Deel verhalen met elkaar en laat je verrassen door de anekdotes van onze gidsen. We worden ontvangen met koffie of thee met een plak koek. Hierna volgt een rondleiding met gids door “De wereld van Jans”.

 • Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 17.30 uur.
 • Kosten voor de bus: € 15,00.
 • Kosten arrangement museum: € 10,00.
 • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 25,00.

Vr. 7 oktober   Rondje Lauwersmeer

We gaan via een toeristische route, onderweg een kopje koffie drinken, richting het noorden. Tijdens het maken van een rondje rond het Lauwersmeer maken we een stop om te gaan lunchen.

Dit doen we in het restaurant Schierzicht in Lauwersoog. We hebben hier een keuze uit diverse broodjes vis, broodje hamburger, plates en diverse snacks. Ze serveren hier ook een “PlusBus menu” van €12,50. Vraagt u ter plaatse wat dit inhoudt. Voor iedereen wel iets lekkers te kiezen van de menukaart. Daarna gaan we rustig weer terug richting Borger.

 • Ophalen vanaf 09.00 uur. Thuis ca 17.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 17,50.

Di. 11 oktober   Geert Teis: Barrie Stevens – I’man artist

Zingen, dansen, acteren, verkleden en bovenal een indringend verhaal vertellen, dat kan Barrie Stevens (o.a. bekend van De soundmixshow, Beter laat dan nooit en Dancing with the stars) als geen ander. Zijn leven ging helaas niet altijd over rozen. Maar dankzij zijn doorzettingsvermogen groeide Barrie uit tot een van de meest positieve en bekende choreografen en entertainers van Nederland. In I’man artist neemt Barrie je samen met toetsenist Alberto Klein Goldewijk mee langs ruim zestig jaar Nederlandse showbizz. Een intieme maar toch grootse revuevoorstelling, met een lach en een traan.“Anderhalf uur solotheater, knap gebracht tezamen met Alberto Klein Goldewijk die hem geweldig op de vleugel begeleidt.”Aanvang 14.00 uur.

 • Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 17.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 10,00.
 • Kosten entree Geert Teis: € 15,00 (exclusief consumptie).
 • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 25,00.

Do. 13 oktober   Winkelen in FOC Ochtrup Duitsland

Niet ver over de grens bij Enschede is het outletcenter FOC Ochtrup te vinden waar je bijna honderd topmerken van o.a. kleding en schoenen vindt tegen grote kortingen. In dit gezellige shoppingcenter bevinden zich meer dan 70 winkeltjes en diverse restaurantjes.

 • Ophalen vanaf 09.00 uur. Thuis ca 18.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 20,00.

Denkt u eraan bij onze uitstapjes naar Duitsland om het volgende mee te nemen:

– identiteitskaart of paspoort
– zorgpas van uw ziektekostenverzekering
– wat contant geld, in Duitsland is niet overal pin-betaling mogelijk

 


Za. 15 oktober   Geert Teis: Alex Vissering – Vogelvrij

 

Alex Vissering is zanger, liedjesmaker en beroepsgroninger. Begin 2022 kwam zijn nieuwe album “Vogeltjesman” uit. Daarnaast bracht Alex een boek uit met de titel “Vogelwies veur toaveloaksters”. Samen met zijn band brengt Alex de verhalen uit het boek en de liedjes van de nieuwe CD ten gehore. Naast het nieuwe werk komen ook een aantal bekende en minder bekende nummers voorbij. De rode draad: vogels en vrijheid, oftewel Vogelvrij….

We verwelkomen Alex al jaren in ons theater. Niet alleen solo maar ook met De Troebadoers. Stuk voor stuk prachtige avonden vol schiere Grunnegerlaidjes. Aanvang 20.00 uur.

 • Ophalen vanaf 18.30 uur. Thuis ca 23.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 10,00.
 • Kosten entree Geert Teis € 18,00 (inclusief consumptie)
 • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 28,00.

Di. 25 oktober   Kringloop Veendam

Op veler verzoek brengen we vanmiddag een bezoek aan de kringloopwinkel in Veendam. Mocht er op de terugweg nog belangstelling en tijd over zijn dan kunnen we nog even binnenwippen in de kringloopwinkel in Stadskanaal.

 • Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 17.30 uur
 • Kosten voor de bus: € 12,50.

Do. 27 oktober   Marius van Dokkum Museum

Een museum waar hardop gelachen wordt, waar wildvreemden met elkaar in gesprek raken voor een schilderij en waar jong en oud net zo veel plezier aan kunst beleven. Na een expositie in het Stadsmuseum in Harderwijk, wat een enorm succes was, ging hij opzoek naar een geschikte locatie waar hij zijn werk permanent zou kunnen tonen. Zijn oog viel op een van de mooiste panden van Harderwijk, de voormalige Snijkamer van de Universiteit van Harderwijk. Deze markante historische locatie heeft een nieuwe en unieke bestemming gekregen: een museum gewijd aan het werk van een levende kunstenaar.

 • Ophalen vanaf 10.00 uur. Thuis ca 18.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 22,50.
 • Kosten entree museum: € 10,00. (Museumkaart en Vriendenloterij VIP-kaart gratis)
 • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 32,50.

Vr. 28 oktober   Winkelen in Meppel

 

Vandaag gaan we een middagje winkelen in Meppel. Ontdek het ruime winkelaanbod in de sfeervolle binnenstad. Struin door de authentieke winkeltjes, hippe boetiekjes, verrassende speciaalzaken en bekende ketens.

 • Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 18.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 15,00.

Za 5 november   Winterfair in Hardenberg

Begin je dag op één van de terrassen in hal 1 of hal 4 waar je na een lange rit eerst eens kunt uitrusten met een kopje koffie en wat lekkers. Bekijk rustig de plattegrond en zoek de stands die je zeker weten niet mag missen. Koffie op? Begin dan aan het struinen langs de vele stand waar u de mooiste Sint- en kerstcadeaus vindt. Van beautyproducten tot tuinscharen en van heerlijke chocolade tot kleding. Tientallen stands showen je de nieuwste mode voor de winter van 2022/2023. Diversiteit is wat Winter Fair biedt!

 • Ophalen vanaf 10.00 uur. Thuis ca 18.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 17,50.
 • Kosten entree winterfair: € 10,00.
 • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 27,50. 

Di. 8 november   Klompenatelier Dijkman

We gaan onderweg naar het Klompenatelier Dijkman in Luttenberg ergens koffie drinken en/of lunchen. Rond 14.00 uur worden we verwacht voor een demonstratie klompen maken. Tijdens de demonstratie is er koffie of thee met een klompenkoekje. In het atelier van klompenmaker Martin Dijkman valt u van de ene verrassing in de andere.

 • Ophalen vanaf 10.00 uur. Thuis ca 17.30 uur.
 • Kosten voor de bus: € 20,00.
 • Kosten arrangement klompen atelier: € 9,50.
 • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 29,50.

Do. 10 november   Rondje Lauwersmeer

We gaan via een toeristische route, onderweg een kopje koffie drinken, richting het noorden. Tijdens het maken van een rondje rond het Lauwersmeer maken we een stop om te gaan lunchen.

Dit doen we in het restaurant Schierzicht in Lauwersoog. We hebben hier een keuze uit diverse broodjes vis, broodje hamburger, plates en diverse snacks. Ze serveren hier ook een “PlusBus menu”

van €12,50. Vraagt u ter plaatse wat dit inhoudt. Voor iedereen wel iets lekkers te kiezen van de menukaart. Daarna gaan we rustig weer terug richting Borger.

 • Ophalen vanaf 09.00 uur. Thuis ca 17.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 17,50. 

Vr. 11 november   Intratuin Emmen

 

Vanmiddag bezoeken we Intratuin in Emmen. Het tuincentrum is al helemaal in kerstsfeer. En dat op de dag van Sint Maarten. We zullen zorgen dat we voor het lampionlopen van de kinderen weer op tijd thuis zijn.

 • Ophalen vanaf 12.00 uur. Thuis ca 16.30 uur.
 • Kosten voor de bus: € 10,00.

Do. 17 november   Keramisch museum Goedewaagen

 

We brengen een bezoek aan het keramisch museum Goedewaagen in Nieuw Buinen wat zich naast de fabriek Royal Goedewaagen bevindt. In dit museum is niet alleen heel veel geschiedenis en oudere stukken uit de geschiedenis van de fabriek te vinden. De stichting die het museum beheert doet ook sinds 1989 wetenschappelijk onderzoek naar gedecoreerd Nederlands aardewerk van na 1873. Onder het genot van een kopje koffie/thee wordt er uitleg gegeven over de geschiedenis van Goedewaagen waarna er een rondleiding door het museum plaats vindt.

 • Ophalen vanaf 13.00 uur. Thuis ca 17.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 10,00.
 • Kosten entree en rondleiding museum: € 12,50.
 • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 22,50.

Vr. 18 november   Rondrit Drenthe en Pannenkoek in Gasselte

We maken een toeristische rondrit door ons eigen Drenthe. We drinken koffie/thee in het Theehuis Anserdennen. Daarna gaan we, natuurlijk via binnenwegen, richting Gasselte waar we in restaurant

’t Maotie een pannenkoek, of als u wilt iets anders, kunnen eten. Consumpties en eten bij Anserdennen en ‘t Maotie zijn voor eigen rekening.

 • Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 19.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 15,00.

Wo. 23 november   Tinnen Figuren Museum Ommen

Voordat we het Tinnen Figuren Museum in Ommen gaan bezoeken kunnen we gaan lunchen in het mooie stadje Ommen. Het Nationaal Tinnen Figuren Museum heeft meer dan 120.000 tinnen figuren in alle vormen en maten. Behalve figuren van tin heeft ons museum bijzondere figurencollecties van papier, composiet-materiaal, kunststof, aluminium en staal. Met name tijdens de Wereldoorlogen, toen materiaal schaars was, weken figurenmakers soms uit naar andere materialen.

 • Ophalen vanaf 10.00 uur. Thuis ca 17.00 uur
 • Kosten voor de bus: € 17,50.
 • Kosten entree museum: € 7,00. (Museumkaart gratis)
 • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 24,50.

Vr. 25 november   Gees in Wintersfeer

Nadat tweejaar de baanderdeuren in verband met Covid gesloten bleven zullen we nu alles in het werk stellen om het dit jaar door te laten gaan. Gees in Wintersfeer wordt uiteraard weer een geslaagd evenement. De verlichte route leidt u langs de authentieke boerderijen. Velen hebben de baanderdeuren van hun deel of schuren voor u als bezoeker opengesteld. Hier kunt u genieten van allerlei activiteiten (zowel binnen als buiten) op het gebied van kunst, cultuur, muziek, proeverijen, demonstraties en verkoop van allerlei producten. Langs de gehele verlichte route zijn er voldoende mogelijkheden om iets te eten, te drinken of lekker uit te rusten.

 • Ophalen vanaf 17.00 uur. Thuis ca 21.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 12,50. 

Di. 29 november   Geert Teis: Evergreen Top1000 Liveband

Een heerlijk nostalgische middag bomvol met prachtige evergreens. Liedjes van onder meer The Beatles, Eagles, Bee Gees, Elvis Presley, Tom Jones en Elton John, maar ook Nederlandstalige hits van Wim Sonneveld, Rob de Nijs en Boudewijn de Groot. Van Let It Be naar Green Grass of Home tot Het Dorp. Stuk voor stuk klassiekers die direct dat gevoel bij je eerste kus op het schoolfeest, die eindeloze zomer in het zwembad of die ijskoude winter op de schaatsen oproepen. Evergreen Top 1000 Live is een middag met de allermooiste klassiekers. In het bijzonder eert de band de in 2014 overleden zanger/componist Cees Veerman van de legendarische band The Cats. De Volendamse formatie Evergreen Top 1000 Live speelt de hits van toen. Aanvang 14.00 uur.

 • Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 17.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 10,00.
 • Kosten entree Geert Teis € 15,00 (exclusief consumptie)
 • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 25,00. 

Wo. 30 november   Klahsen Aschendorf

Vandaag brengen we een bezoek aan “Klahsen Shuhe und Mode” in Aschendorf nabij Papenburg in Duitsland. Klahsen staat bekend om zijn uitgebreide collectie schoenen. Ook op kleding gebied hebben ze een ruime keuze. Aan de overkant van de straat bevindt zich de sportzaak van Klahsen.

In de winkel is een lunchroom aanwezig waar we koffie kunnen drinken en/of een lunch gebruiken.

I.o.m. de chauffeur kunnen we nog even een bezoekje aan de Duitse ALDI brengen.

Denkt u eraan bij onze uitstapjes naar Duitsland om het volgende mee te nemen:

– identiteitskaart of paspoort
– zorgpas van uw ziektekostenverzekering
– wat contant geld, in Duitsland is niet overal pin-betaling mogelijk

 • Ophalen vanaf 10.00 uur. Thuis ca 17.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 15,00.