Programma maart, april en mei 2023

Geachte heer/mevrouw,

Hierbij het programma van de PlusBus Borger-Odoorn voor de maanden april en mei 2023.

Ook nu zult u een medewerker van het coördinatieteam aan de telefoon krijgen als u vragen heeft of als u zich wilt aanmelden voor een uitstapje.

 Het is druk op de “eerste beldag” en vaak zó druk dat we niet altijd direct bereikbaar zijn.

Probeert u het later op de morgen of later in die week nog eens. U kunt zich met maximaal 2 personen per uitstapje opgeven. Na de “eerste belweek” gaan we deelnemers voor de uitstapjes indelen. Komt u op de reservelijst dan hoort u dit z.s.m. van ons. Hoort u niets dan bent u geboekt op het uitstapje.

Vanzelfsprekend haalt ons vaste team van chauffeurs u op en brengt u ook weer thuis.

De tijd van “Ophalen vanaf” is ongeveer de begintijd bij de eerste persoon. U kunt dus wat vroeger of later worden opgehaald. Uw chauffeur neemt 2 tot 3 dagen voor het uitje contact met u op over de tijd wanneer hij/zij bij u is. Ook de “Thuis ca” de eindtijd is een streeftijd.

U kunt zich opgeven voor de uitstapjes door met ons te bellen. Dit kan vanaf maandag 27 maart 2023.

Wij zijn te bereiken op ma, wo en do tussen 9.00 en 12.00 uur op telefoonnummer 06-31938756.

E-mailen kan ook naar: plusbusbo@hotmail.com

Afmelden voor een uitstapje kan tot  4 dagen van te voren (acute situaties uitgezonderd).

Bij annuleringen korter dan 4 dagen vooraf heeft dit financiële consequenties voor u.

Hartelijke groet, Kini

 

Lees dit goed door.

Betaling uitjes:

In de bus kan niet meer contant betaald worden.

Dit betekent voor u dat u met uw bankpas, in plaats van contant, uw uitje kan betalen aan de chauffeur.

Ons mobiele pinapparaat is ook geschikt voor “contactloos betalen”.

Programma april en mei 2023 downloaden: >>Klik hier


Vr. 24 maart   Schnitzelbuffet met muziek in Rhede


Een aantal jaren geleden gingen we één keer in de maand naar Olle Rheen in Rhede Duitsland.

Na een aantal jaren van afwezigheid is Olle Rheen weer gestart met het arrangement “Schnitzelbuffet met muziek”. Vanavond kunnen we tijdens het genieten van het schnitzelbuffet luisteren naar de muzikale klanken van “Koor Toen en Nu” die met 12 personen de mooiste meezingers van vroeger en nu zingen. De kosten van het schnitzelbuffet zijn € 14,90 p.p. exclusief drankjes. Dit zelf afrekenen in het restaurant. Aanvang arrangement Olle Rheen 18.00 uur.

Denkt u eraan bij onze uitstapjes naar Duitsland om het volgende mee te nemen:

-identiteitskaart of paspoort

-zorgpas van uw ziektekostenverzekering

-wat contant geld, in Duitsland is niet overal pinbetaling mogelijk

 • Ophalen vanaf 16,30 uur. Thuis ca 22.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 17,50.

Wo. 29 maart   Oranjerie Zeijen


Ook dit jaar is er weer de tentoonstelling Kunst op Schaal in de Oranjerie in Zeijen.

Hier zien we beschilderde eieren van allerlei kunstenaars uit diverse landen. Ook diverse technieken worden getoond. Bv geëtste en gekraste eieren, eieren versierd met knip- en vouwwerk, eieren bewerkt met klei en open geboorde eieren. Er zijn ook eieren van kunstenaars in Fabergé stijl. Te veel om op te noemen. We kunnen hier een kopje thee drinken met wat lekkers erbij.

 • Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 16.30 uur.
 • Kosten voor de bus: € 12,50.

Vr. 31 maart   Tuinland Assen


Volgend weekend is het Pasen. We kunnen bij Tuinland in Assen iets leuks halen voor in huis. Een gezellig bloemetje op tafel of iets anders. In het restaurant kunnen we een kopje koffie/thee drinken.

 • Ophalen vanaf 13.00 uur. Thuis ca 17.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 10,00.

Do. 6 april   Modehaus Hoedt Uelsen Duitsland

In het vorige programma stond onderstaand uitstapje gepland op 21 maart. Omdat we niet iedereen de gelegenheid konden bieden om Modehaus Hoedt op deze dag een bezoek te brengen hebben we het nogmaals opgenomen in ons programma. Deelnemers die zich voor 21 maart hadden ingeschreven maar op de reservelijst zijn komen te staan hebben voorrang bij opgave voor deze dag.

 

Denkt u eraan bij onze uitstapjes naar Duitsland om het volgende mee te nemen:

-identiteitskaart of paspoort

-zorgpas van uw ziektekostenverzekering

-wat contant geld, in Duitsland is niet overal pinbetaling mogelijk

“Van onze collega PlusBus “Uit Bus Vechtdal” kregen wij de hint om Modehaus Hoedt in Uelsen, Duitsland te bezoeken. Hoedt is een mooi en groot kledingmagazijn in Duitsland. Op 1200 m² gelijkvloerse verkoopruimte bieden zij u de nieuwste dames- en herenmode van vele trendy en klassieke mode labels. Volgens onze collega PlusBus is er heel veel keuze aan kleding en zijn de prijzen laag. Midden in de winkel kunnen we koffiedrinken en we krijgen er gebak bij dat door mevrouw Hoedt zelf gebakken is. En dat is allemaal gratis en daar houden wij Hollanders wel van. Misschien is er iets nieuws voor de Paasdagen voor u bij.”

 • Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 17.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 12,50. 

Wo. 12 april   Rondrit Noord Groningen / Dollard

We maken vandaag een rondrit via plaatsen in Noord Groningen en de Dollard. Onderweg zullen we ergens koffie/thee drinken. Voor de lunch stoppen we in Delfzijl bij het Eemshotel. Dit gebouw is hoog op palen gebouwd. Je hebt hier een ongelooflijk mooi uitzicht over de Eems Dollard en de zeedijken van Duitsland.

 • Ophalen vanaf 10.00 uur. Thuis ca 17.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 17,50.

Vr. 14 april   Planetarium Eise Eisinga Franeker

We bezoeken in Franeker in het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium o.a. de Planetariumkamer. De Planetariumkamer is waar het allemaal om draait in het Eise Eisinga Planetarium. Het model van de zon met de 6 planeten die eromheen draaien, werkt nog steeds. Daarmee is het het oudste werkende planetarium ter wereld. Bij uw bezoek krijgt u uitleg in de Planetariumkamer. Daarna kunt u de rest van het museum, waaronder het raderwerk, op eigen gelegenheid ontdekken. Onderweg naar Franeker zullen we koffie drinken en/of de lunch gebruiken. Dit voor eigen rekening.

 • Ophalen vanaf 09.30 uur. Thuis ca 17.30 uur.
 • Kosten voor de bus: € 20,00.
 • Kosten entree Planetarium: € 6,00.
 • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 26,00.

Zo. 16 april   Landelijke fair in Loon

De gezellige landelijke fair in Loon (dicht bij Assen) wordt gehouden in oude Drentsche schuren, op het erf van de boerderij en door het dorp. Er komen rond de 90 standhouders, met mooie producten en streekproducten. Er komen twee gezellige terrassen op het fair terrein, met koffie/thee en diverse lekkernijen. Muziek zorgt voor de gezellige noot tijdens de fair.

 • Ophalen vanaf 13.00 uur. Thuis ca 17.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 10,00.

Di. 25 april   Tulpenroute Drenthe

Door de vele belangstelling voor de “tulpenroutes” die we in voorgaande jaren hebben gereden willen we ook dit jaar het “tulpenroute uitje” opnemen in het programma. Dit jaar hebben we gekozen voor de tulpenroute door Drenthe. Deze tulpenroute zal ons in een middag bij diverse tulpenvelden langs voeren. Onderweg komen we ook nog andere bezienswaardigheden tegen en ook zeker horeca gelegenheden waar we koffie/thee kunnen drinken. Op het moment dat u dit programma leest is het nog niet zeker wanneer de velden op zijn mooist zijn. We zullen u dan, bij opgave voor dit uitje, vragen of u ook op andere dagen dan 25 april kunt.

 • Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 18.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 10,00. 

Di. 2 mei   Jopie Huisman Museum Workum

Museumkaarthouders en Vriendenloterij VIP-kaart : gratis (op vertoon van pas)

Wilt u gebruik maken van één van deze kaarten geeft het dan bij opgave voor dit uitje even door.

In de winter van 2022 is het complete Jopie Huisman Museum verbouwd en heringericht. Jopie noemde zijn museum “de kathedraal van mijn kunst”. In de nieuwe opzet benadrukken we deze wens van Jopie. De nieuwe vaste expositie is thematisch uitgevoerd, op basis van Jopie’s kernthema’s natuur, mededogen en duurzaamheid. Jopie’s werk ontroert, inspireert, biedt een spiegel, toont de menselijke zwak- en schoonheden en intrigeert. Onderweg naar Workum kunnen we koffie drinken en/of lunchen. Ook in het museumcafé-restaurant Jopie’s Húskeamer is hier gelegenheid voor. De chauffeur zal met u overleggen hoe deze dag wordt ingevuld.

 • Ophalen vanaf 09.30 uur. Thuis ca 18.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 23,00.
 • Kosten entree: € 11,00.
 • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 34,00. 

Wo. 3 mei   Middagje winkelen in Meppel

Vandaag gaan we een middagje winkelen in Meppel. Ontdek het ruime winkelaanbod in de sfeervolle binnenstad. Struin door de authentieke winkeltjes, hippe boetiekjes, verrassende speciaalzaken en bekende ketens.  Ook een bezoekje aan de mooie bloemenwinkel “De Bloementuin” is zeker de moeite waard.

 • Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 18.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 15,00.

Di. 9 mei   Geert Teis: Van Houdini tot Copperfield

Een onvergetelijk  theateravontuur op het hoogste niveau! Het publiek beleeft een unieke mix van magie, illusie en zelfs experimenten met andermans gedachten, geïnspireerd door de grootmeesters van de magie. Rob en Emiel gaan in deze schijnbaar onmogelijke show terug naar hun roots.

Van Houdini tot Copperfield is een waanzinnige show vol wonderlijke gebeurtenissen. Kunnen ze echt gedachten lezen? Zweeft die persoon écht? Ervaar het gevoel van het onmogelijke in het kwadraat. Wat niet kan, gebeurt hier. Van vingervlugheid tot echte mindfucks: het komt allemaal voorbij. Rob en Emiel zijn huidig en 14-voudig Nederlands kampioen Goochelen. Zij werden benoemd tot de beste mentalisten ter wereld. Aanvang 14.00 uur.

 • Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 17.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 10,00.
 • Kosten entree Geert Teis: € 15,00 (exclusief consumptie).
 • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 25,00.

Do. 11 mei   Gasterij Natuurlijk Smeerling

Vandaag gaan we naar Gasterij Natuurlijk Smeerling waar we tussen de middag gaan eten.

We eten “Wat de pot schaft”. Eten wat de pot schaft is een (h)eerlijk 3 gangen dagmenu met producten uit de regio. De kosten zijn € 15,00 per persoon, exclusief drankjes. Ook vindt u hier een huiswinkel met leuke cadeau-artikelen en lekkere streekproducten. Vervolgens bezoeken we de tegenoverliggende Antiekboerderij Smeerling. Hierna gaan we weer op huis aan.

 • Ophalen vanaf 11.30 uur. Thuis ca 16.30 uur.
 • Kosten voor de bus: € 14,00. 

Za. 13 mei   Fair in De Tuinen van Frederiksoord

Het leukste buitenfeest van het jaar keert 2023 weer terug in De Tuinen van Frederiksoord. De fair is een ode aan het buitenseizoen, genietend van elkaars gezelschap in een haast idyllische omgeving. Tussen de appel-, peer- en pruimenbomen worden de thema’s buitenleven, wonen en lifestyle op verassende wijze gecombineerd. Terwijl je over de fair loopt, kom je van alles tegen wat je kunt doen en beleven. Door de grasvelden kunnen De Tuinen van Frederiksoord moeilijker toegankelijk zijn voor rollator gebruiker, afhankelijk van het weer.

 • Ophalen vanaf 12,30 uur. Thuis ca 17.30 uur.
 • Kosten voor de bus: € 13,50.
 • Kosten entree Fair: € 8,00.
 • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 21,50.

Wo. 17 mei   Bezoek Kloostermuseum, Kerk en Theetuin Aduard

Vanmiddag brengen we een bezoek aan het dorp Aduard wat nog geen 10 kilometer ten westen van de stad Groningen ligt. We bezoeken het Kloostermuseum Sint Bernardushof  waar we worden rondgeleid. Daarna bezichtigen we de tegenoverliggende Abdijkerk.

Indien het weer het toelaat drinken we in de “Thee- kruidentuin” koffie/thee met Groninger koek of cake. Bij minder mooi weer wijken we uit naar het museum.

 • Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 18.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 13.50.
 • Kosten arrangement Aduard: € 10,00.
 • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 23,50. 

Vr. 19 mei   Schnitzelbuffet met muziek in Rhede

Een aantal jaren geleden gingen we één keer in de maand naar Olle Rheen in Rhede Duitsland.

Denkt u eraan bij onze uitstapjes naar Duitsland om het volgende mee te nemen:

-identiteitskaart of paspoort

-zorgpas van uw ziektekostenverzekering

-wat contant geld, in Duitsland is niet overal pinbetaling mogelijk

Na een aantal jaren van afwezigheid is Olle Rheen weer gestart met het arrangement “Schnitzelbuffet met muziek”. Vanavond kunnen we tijdens het genieten van het schnitzelbuffet luisteren naar de muzikale klanken van “Die Buuner Spatzen”. Die Buuner Spatzen staan borg voor gezelligheid. Tiroler muziek is genieten. De kosten van het schnitzelbuffet zijn € 14,90 p.p. exclusief drankjes. Dit zelf afrekenen in het restaurant. Aanvang arrangement Olle Rheen 18.00 uur.

 • Ophalen vanaf 16,30 uur. Thuis ca 22.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 17,50. 

Di. 23 mei   Tuincentrum Oosterik in Denekamp

Voor wie graag ruime keuze wil hebben in onder meer tuinartikelen, bloemen, kamerplanten en woonaccessoires moet zeker een dagje komen shoppen bij Tuincentrum Oosterik in Denekamp. Met meer dan  50.000 m2 woon- en tuinartikelen is Oosterik een unieke belevenis. Op de verschillende afdelingen kunt u kiezen uit een groot assortiment met bekende en minder bekende merken. U vindt zonder twijfel wat u zoekt op het gebied van tuinartikelen of woonaccessoires. Zij zijn immers niet voor niets een van de grootste tuincentra van Nederland. We rijden via een toeristische route naar Denekamp. Onderweg is er vast wel gelegenheid voor een hapje en een drankje. Ook in het tuincentrum is een restaurant aanwezig.

 • Ophalen vanaf 10.00 uur. Thuis ca 17.30 uur.
 • Kosten voor de bus: € 15,00. 

Do. 25 mei   Museum van Papierknipkunst Westerbork

Deze middag gaan we naar Westerbork. Hier brengen we een bezoek aan het “Knipselmuseum”. Hier is een knipster aanwezig die demonstraties geeft en die jullie ook zal helpen om zelf iets te knippen. Verder vindt er een rondleiding plaats door het Museum van Papierknipkunst.

 • Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 17.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 10,00.
 • Kosten entree museum: € 6,00.
 • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 16,00.

Wo. 31 mei   Verrassingsrondrit

Vandaag maken een rondrit door Drenthe, Groningen, Friesland, Overijssel??? Dit is nog een verassing. Tijdens de rondrit zullen we zeker ergens koffie/thee drinken. Ook een restaurant voor een lunch/broodje komen we natuurlijk ook wel tegen. Wij gaan voor u op zoek naar een mooie route. Laat u verrassen. Eten en drinken tijdens de rit zijn voor eigen rekening.

 • Ophalen vanaf 10.00 uur. Thuis ca 17.00 uur.
 • Kosten voor de bus: € 20,00.