Programma april, mei en juni 2019

L E T  O P !

Wij telefonisch bereikbaar op
maandag-, woensdag- en donderdagmorgen tussen 09.00 en 12.00 uur.

U kunt het programma ook downloaden


Zo 14 april   Fair in Loon

We gaan deze middag naar een gezellige landelijke fair in Loon (dicht bij Assen). De fair wordt gehouden in oude Drentse schuren, op het erf van de boerderij, bij de smederij, op de brink in het dorp en door het dorp. Er komen rond de 100 standhouders, met mooie producten en streekproducten. 3 gezellige terrassen komen op het fair terrein, met koffie/thee en diverse lekkernijen. Muziek zorgt voor de gezellige noot tijdens de fair.

(Dit uitje is minder geschikt voor rollator gebruik i.v.m. oneffenheden in bestrating en aanwezigheid van kinderkopjes.)

Ophalen vanaf 13.00 uur. Thuis ca 17.00 uur.
Kosten voor de bus: € 8,00.


Di 16 april   Tuinland Assen

Wat “voorjaars bloemen” in huis halen zo vlak voor de Pasen is altijd leuk.

We gaan vanmiddag naar het Tuinland in Assen. In het restaurant van het tuincentrum kunnen we koffie / thee drinken met wat lekkers er bij.

Ophalen vanaf 13.00 uur. Thuis ca 17.00 uur.
Kosten voor de bus: € 8,00.


Wo 17 april t/m 29 april   Tulpenroute Drenthe

Door de vele belangstelling voor de “tulpenroutes” die we in voorgaande jaren hebben gereden wilden we dit uitje ook nu weer opnemen in het programma.

Het programma wat u nu leest wordt in januari al gemaakt. Wij hebben dan ook nog geen idee wanneer de tulpenvelden op zijn mooist zijn. Dit jaar hebben we dan ook geen vaste datum voor dit uitje vastgelegd maar een periode en deze is van woensdag 17 april t/m maandag 29 april.

Dit jaar hebben we gekozen voor de “Tulpenroute door Drenthe”.

Deze tulpenroute zal ons in een middag bij diverse tulpenvelden langs voeren. Onderweg zien we ook nog velden met andere bolbloemen en we komen nog diverse andere bezienswaardigheden tegen .

Het blijft nog even een verrassing waar de route ons allemaal langs brengt want de route 2019 is nog niet helemaal bekend. Tijdens de route komen we zeker ook horeca gelegenheden tegen waar we een drankje en/of hapje kunnen nuttigen.

U kunt zich dus opgeven voor de tulpenroute periode. Begin april zullen we de definitieve dagen gaan bepalen voor dit uitje. Wij nemen dan contact met u op welke dagen dit zijn en zullen u dan definitief boeken.

Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 18.00 uur.
Kosten voor de bus: € 10,00. 


Di 30 april   Kringloopwinkels Drenthe

In overleg met de chauffeur gaan we een aantal kringloop winkels bezoeken in de provincie Drenthe.

Heeft u voorkeur voor een speciale winkel in een bepaalde plaats laat het ons dan weten.

Ophalen vanaf 10.00 uur, Thuis ca 17.00 uur.
Kosten voor de bus: € 11,00.


Vr. 10 mei   Avond met muziek en buffet in Rhede

 

In de “Olle Rheen”, in Rhede Duitsland, treedt het Shantykoor de “Naoberzangers” uit Nieuw Amsterdam – Veenoord voor u op. U kunt tijdens het optreden genieten van een heerlijk schnitzelbuffet à € 9,90.

Aanvang 18.00 uur.

Ophalen vanaf 16.30 uur. Thuis ca 22.00 uur.
Kosten voor de bus: € 11,00.


Wo. 15 mei   Outletshopping in Ochtrup Duitsland

In het F(actory) O(utlet) C(entrum) Ochtrup wordt shoppen een bijzondere bele-venis met een Münsterlands tintje. In het FOC met z’n schilderachtige openlucht-promenade vindt u, in een stadse ambiance, meer dan 100 ver-schillende merken voor fantastische prijzen. In de sfeer van het oude Münsterland shopt u midden tussen historisch aandoende huisjes en beschermde gebouwen. De namen van de verschillende straatjes en de zes grote pleinen verwijzen naar de directe omgeving van Ochtrup. Het “Twenteplein” vormt samen met de “IJsselstraat” het overdekte gedeelte van het centrum. Hier kunt u eindeloos winkelen zonder dat het weer roet in het eten gooit. Het ruime aanbod aan dames-, heren-, kinder- en sportmode, schoenen, accessoires, huishoudelijke artikelen en speelgoed is daarbij het hele jaar ca. 30% tot 70% goedkoper.

Ophalen vanaf 10.00 uur. Thuis ca 18.00 uur.
Kosten voor de bus: € 14,00.


Vr. 17 mei   Bezoek Emmer-markt

 

U kunt gezellig uw boodschappen doen op de markt in Emmen. Er zijn meer dan honderd kramen met diverse vers producten, stoffen, schoenen enz. Na de markt is het goed vertoeven bij een van de gastvrije horeca gelegenheden in het centrum van Emmen.

Ophalen vanaf 10.00 uur.  Thuis ca 15.00 uur.
Kosten voor de bus: € 7,00.


Do. 23 mei   Zeehondentocht op de Waddenzee, vertrek vanuit Lauwersoog

 
Het Nationaal Ouderenfonds organiseert weer zomeruitjes. Dit jaar is er een zeehondentocht op de Waddenzee. U wordt ontvangen bij de haard in restaurant het Booze Wijf met koffie en taart. Daarna schepen we in op de Silverwind voor een rondvaart van bijna 3 uur over het werelderfgoed De Waddenzee. Vanaf het Lauwersmeer, door de sluizen het Wad op richting zeehonden. Aan boord serveren wij u een overheerlijke lunch. Benieuwd naar de herkomst van de naam van het restaurant Het Booze Wijf? Of naar de geschiedenis van het gebied? Vaar mee en geniet van de verhalen van de kapitein.

We verwachten veel belangstelling voor dit uitje en mogen dan ook bij uitzondering 21 plaatsen beschikbaar stellen.

LET OP: Aangezien wij van te voren de kaarten moeten betalen en deze niet kunnen annuleren zijn wij genoodzaakt de kosten voor de kaarten bij te late annulering bij u in rekening te brengen. Annuleren kan t/m maandag 6 mei.

Ophalen vanaf 08.30 uur. Thuis ca 18.00 uur.
Kosten bus en arrangement Zeehondentocht € 40,00.


Wo. 29 mei   Gorredijk en Nationaal Vlechtmuseum Noordwolde

We vertrekken richting Gorredijk waar u de gelegenheid krijgt om een kijkje te nemen in de bekende

Modezaken “Zij van Rinsma” en “De Heeren van Rinsma”. Voor wie hier geen belangstelling voor heeft kan een wandelingetje maken door de rest van het centrum van Gorredijk. We zullen hier of in de buurt i.o.m. de chauffeur een gelegenheid zoeken voor een gezamenlijke lunch voor eigen rekening.

Om 14.00 uur worden we verwacht in het Nationaal Vlechtmuseum Noordwolde.

Hier wordt u ontvangen met koffie/thee waarna er een rondleiding en een vlechtdemonstratie plaats vindt waarna u nogmaals kunt genieten van koffie/thee met daarbij een manauslof (een Noordwoldiger specialiteit).

Ophalen vanaf 09.30 uur. Thuis ca 17.30 uur.
Kosten bus en arrangement Vlechtmuseum: € 26,00. 


Di. 4 juni   Zandsculpturen op de Veluwe in Garderen

Vandaag gaan we op ontdekkingsreis bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen. Het thema 2019 is “Reis om de Wereld”. Tijdens de editie 2019 ga je echt even op reis. Je boardingkaart lever je in bij één van de stewardessen en even later sta je al oog in oog met een enorme skyline van maar liefs 18 meter, met de meest beroemde gebouwen ter wereld. En … dat is nog maar het begin van je ontdekkingsreis. De onderwaterwereld, grappige en herkenbare vakantiesituaties, de schitterende eilanden, de mooiste markten, de bekendste musea en nog veel meer komen aan bod. Bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn vindt u het zelfbedieningsrestaurant de Plattelands Preuverie met daarnaast ook Lunchroom De Rozentuin.

Ophalen vanaf 09.00 uur. Thuis ca 18.00 uur
Kosten bus en entree zandsculpturen festijn: € 25,00.


Do. 6 juni   Industrieel Smalspoor Museum Erica


We bezoeken het Smalspoormuseum in Erica die volledig draait op vrijwilligers. Het museum beschikt over een grote collectie smalspoorlocomotieven, wagens, werktuigen, foto’s enz.

Vanuit het museumgebouw met statische en dynamische smalspoor expositie, vertrekt u voor een rit per smalspoortrein door een prachtig gebied, grotendeels over een origineel traject, vroeger gebruikt voor turftransport. Tijdens de rit wordt regelmatig gestopt en uitleg gegeven over het smalspoor en het specifieke gebied waar meer dan zeventig soorten vogels voorkomen en tegenwoordig ook weer veenmos groeit. De rit leidt u ook naar de enige in ons land in originele staat behouden turfstrooiselfabriek.

Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 18.00 uur.
Kosten bus en entree inclusief treinrit: € 18,50.


Wo. 12 juni   Bezoek IKEA Groningen

Vanmiddag gaan we naar IKEA om te shoppen. In het restaurant kunnen we koffie/thee drinken met eventueel iets lekkers er bij.

Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 18.00 uur.
Kosten voor de bus: € 11,00.


Vr. 14 juni   Bezoek Museumplein Grootegast


Het Museumplein Grootegast biedt onderdak aan een drietal musea: Legio Museum, Victory Museum en Museum Drukkerij.

Het Legio museum is een museum over van alles wat te maken heeft met LEGO. Het museum beschikt over een eigen collectie, maar ook stellen diverse verzamelaars hun materiaal beschikbaar om een zo breed mogelijk beeld te kunnen bieden over LEGO.

Het Victory Museum beeldt door middel van een aantal diorama’s verschillende facetten van de Tweede Wereldoorlog uit.

De Museumdrukkerij: verbaas je over het vele werk wat verzet moest worden om een boek, krant of folder te drukken in de tijd dat er nog geen computers en printers waren.

Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 18.00 uur.
Kosten bus en entree drietal musea: € 20,00.


Zo. 16 juni   In ’t Gras Valthe


In Valthe vindt op deze zondag één van de sfeervolste fairs, de “Boeren-Burgers Buitenfair”, van het noorden plaats. De organisatie zorgt voor extra culturele activiteiten en muziek zodat het voor het publiek goed vertoeven is tussen de oude boerderijen en onder de eeuwenoude eiken (grasveld) van de brink in Valthe. Verder is het een fair met veel kramen voorzien van kunst, curiosa, bloemen en planten, decoraties voor huis en tuin etc. etc.

Ophalen vanaf 13.00 uur. Thuis ca 17.00 uur.
Kosten bus en entree fair: € 7,50.


Vr. 21 juni   Avond met muziek en buffet in Rhede

In de “Olle Rheen”, in Rhede Duitsland, treedt het koor Millennium Leed op met tal van bekende liedjes. U kunt tijdens het optreden genieten van een heerlijk schnitzelbuffet à € 9,90.

Aanvang 18.00 uur.

Ophalen vanaf 16.30 uur. Thuis ca 22.00 uur.
Kosten voor de bus: € 11,00.


Wo. 26 juni   Tuinland Assen


Wat gezellige planten in huis halen zo vlak voor de zomer is altijd leuk.

Wat bloeiende plantjes voor op het terras, balkon of tuin maakt de zomer vrolijker.

We gaan vanmiddag naar Tuinland in Assen.

In het restaurant van het tuincentrum kunnen we koffie/thee drinken met wat lekkers er bij.

Ophalen vanaf 13.00 uur. Thuis ca 17.00 uur.
Kosten voor de bus: € 8,00. 


Do. 27 juni   Tuinen Mien Ruys Dedemsvaart

 
Tuinarchitect Mien Ruys heeft zeventig jaar lang haar ideeën over beplantingen en tuinarchitectuur gebruikt om een fascinerende tuin te maken.

Na haar overlijden is het werk van Mien Ruys door anderen overgenomen.

Deze beroemde tuinen, prachtig gelegen in Dedemsvaart, onderscheiden zich van andere open tuinen in Nederland om meerdere redenen. De drie oudste tuinen zijn sinds 2004 rijksmonumenten en in 2014 zijn daar 6 tuinen aan toegevoegd. De tuinen geven een chronologisch overzicht van de tuinarchitectuur van de 20e eeuw. Er zijn diverse proeftuinen waarin nieuwe plantencombinaties worden uitgeprobeerd. Er is gelegenheid om koffie/thee te drinken en eventueel te lunchen.

Ophalen vanaf 10.00 uur. Thuis ca 17.00 uur.
Kosten bus en entree tuinen: € 20,00.


U kunt het programma ook downloaden:


L E T  O P !

Wij telefonisch bereikbaar op
maandag-, woensdag- en donderdagmorgen tussen 09.00 en 12.00 uur.

Als u belt krijgt u een van onze medewerkers aan de telefoon als u vragen heeft of als u zich wilt aanmelden voor een uitstapje.
06-31938756.
Vanzelfsprekend haalt ons vaste team van chauffeurs u op en brengt u ook weer thuis.
Afmelden voor een uitstapje kan tot 4 dagen van te voren (acute situaties uitgezonderd).

Bent u niet zo goed ter been informeer bij twijfel even bij ons of het uitje geschikt voor u is.

De tijd van “Ophalen vanaf” is de begintijd bij de eerste persoon. U kunt dus later worden opgehaald.
Uw chauffeur neemt 2 tot 3 dagen voor het uitje contact met u op over de tijd wanneer hij/zij bij u is.
Ook de “Thuis ca” de eindtijd is een streeftijd.

Wilt u de kosten van het uitstapje zoveel mogelijk gepast aan de chauffeur betalen.

PlusBus Borger Odoorn

06 31 93 87 56

 maandag-, woensdag- en donderdagmorgen tussen 09.00 – 12.00 uur