Programma juni, juli en augustus 2019

U kunt het programma ook downloaden


Vr. 21 juni   Avond met muziek en buffet in Rhede

In de “Olle Rheen”, in Rhede Duitsland, treedt het koor Millennium Leed op met tal van bekende liedjes. U kunt tijdens het optreden genieten van een heerlijk schnitzelbuffet à € 9,90.

Aanvang 18.00 uur.

Ophalen vanaf 16.30 uur. Thuis ca 22.00 uur.
Kosten voor de bus: € 11,00.


Wo. 26 juni   Tuinland Assen


Wat gezellige planten in huis halen zo vlak voor de zomer is altijd leuk.

Wat bloeiende plantjes voor op het terras, balkon of tuin maakt de zomer vrolijker.

We gaan vanmiddag naar Tuinland in Assen.

In het restaurant van het tuincentrum kunnen we koffie/thee drinken met wat lekkers er bij.

Ophalen vanaf 13.00 uur. Thuis ca 17.00 uur.
Kosten voor de bus: € 8,00. 


Do. 27 juni   Tuinen Mien Ruys Dedemsvaart

 
Tuinarchitect Mien Ruys heeft zeventig jaar lang haar ideeën over beplantingen en tuinarchitectuur gebruikt om een fascinerende tuin te maken.

Na haar overlijden is het werk van Mien Ruys door anderen overgenomen.

Deze beroemde tuinen, prachtig gelegen in Dedemsvaart, onderscheiden zich van andere open tuinen in Nederland om meerdere redenen. De drie oudste tuinen zijn sinds 2004 rijksmonumenten en in 2014 zijn daar 6 tuinen aan toegevoegd. De tuinen geven een chronologisch overzicht van de tuinarchitectuur van de 20e eeuw. Er zijn diverse proeftuinen waarin nieuwe plantencombinaties worden uitgeprobeerd. Er is gelegenheid om koffie/thee te drinken en eventueel te lunchen.

Ophalen vanaf 10.00 uur. Thuis ca 17.00 uur.
Kosten bus en entree tuinen: € 20,00.


Vr. 12 juli   Avond met muziek en buffet in Rhede

In de “Olle Rheen”, in Rhede Duitsland, treedt het Shantykoor “De Roergangers” voor u op met zeemansliedjes in het Nederlands, Duits en Gronings. U kunt tijdens het optreden genieten van een heerlijk schnitzelbuffet à € 9,90. Aanvang 18.00 uur.

Ophalen vanaf 16.30 uur. Thuis ca 22.00 uur.
Kosten voor de bus: € 11,00.


Za. 13 juli   Schildersfestival Montmartre in Sellingen


Sellingen verkeert ook dit jaar weer in Franse sferen tijdens het schildersfestival Montmartre.

U kunt er genieten van een veelzijdig aanbod van (amateur) kunst zoals driedimensionale- en schilderkunst, maar ook straattheater, portrettekenaars en muzikanten. Er zijn heerlijke hapjes en drankjes verkrijgbaar op de sfeervol ingerichte terrassen. In de eeuwenoude kerk treedt het koor Link op met passend luchtig repertoire en Tekke en Lucia brengen fraaie klassiekers ten gehore. Op het terrein hoort u verder accordeonmuziek en nostalgische bluesklanken.

Ophalen vanaf 13.00 uur. Thuis ca 17.30 uur.
Kosten voor de bus: € 10,00.


Di. 16 juli   Bezoek Tuinfleur Oostwold

We konden in maart de tuin van Tuinfleur met zijn vele soorten sneeuwklokjes niet bezoeken omdat het veel te nat in de tuin was en de paden onbegaanbaar waren geworden. We gaan vandaag een nieuwe poging wagen om de tuin van 5000 m2 aan de oever van het Oldambtmeer te bezoeken.

U zult nu geen sneeuwklokjes aantreffen maar wel heel veel bijzondere bloemen en planten.

Er vindt een rondleiding door de tuinen plaats en er is 2x koffie/thee met appeltaart.

Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 17.00 uur.
Kosten bus en arrangement Tuinfleur: € 17,50.


Do. 18 juli   Donderdag Meppel Dag

De eerste donderdag Meppel dag begint gelijk goed: Meppel culinair wordt vervangen door een culinair stadsfestival in de hele binnenstad: MEPPEL MET SMAAK!. Je treft gezellige foodtrucks en verassende gerechten. Natuurlijk zijn er verschillende smaakvolle muziekacts die het extra gezellig maken in de binnenstad. Dit wilt U zeker niet missen. U dient wel goed te kunnen lopen om de binnenstad te kunnen bereiken.

Ophalen vanaf 10.00 uur. Thuis ca 17.00 uur.
Kosten voor de bus: € 11,00.


Wo. 24 juli   Bezoek aardbeienkwekerij in IJsselmuiden

We gaan een bezoek brengen aan de kwekers Richard en Annet Kalter. Een mooi tuinbouwbedrijf met een kwekerij van o.a. witlof maar ook met een duurzame aardbeienkwekerij in kassen.

Wij worden ontvangen met koffie/thee. Hierna vindt er een rondleiding door het bedrijf plaats. Na de rondleiding kunnen we genieten van een “Boerenbuffet met streekproducten”.

Dit buffet bestaat o.a. uit: Koffie, thee of melk van Erf 1. Kalter-aardbeiensap. Huisgebakken desembrood in wit en volkoren, croissants en rozijnenbrood. Boerenkaas uit de streek, ham, roomboter van Erf 1, komkommer en tomaatjes van de buren, onze eigen aardbeienjam, diverse soorten fruit, waaronder natuurlijk Kalter Aardbeien.

Ophalen vanaf 09.30 uur. Thuis ca 17.00 uur.
Kosten bus en arrangement Kalter: € 32,00.


Vr. 26 juli   Rondrit Groningerland en vis eten in Termunten


We gaan via een toeristische route naar Termunten.

Onderweg een kopje koffie drinken en daarna de lunch gebruiken in visrestaurant Landman.
Zij hebben een speciale “PlusBus lunch à € 6,00 voor ons.
De lunch bestaat uit een gebakken vis of kibbeling, frietjes, salade en 1 consumptie. (Voor wie niet van vis houdt staan er ook diverse soepen en vleesgerechten op de kaart).

Misschien op de terugweg nog even kijken op de dijk in Termunterzijl naar zeehonden.

Ophalen vanaf 10.00 uur. Thuis ca 17.00 uur.
Kosten voor de bus: € 11,00.


Wo. 31 juli   Spakenburgse dagen

Beleef de cultuurhistorie tijdens de Spakenburgse Dagen!

Dit jaar worden, voor de 49e keer, op vier woensdagen in de zomerperiode de Spakenburgse Dagen georganiseerd. De schilderachtige Oude Haven ligt gedurende de Spakenburgse Dagen vol met botters. De musea zijn op hun best! Ze verwelkomen je en maken je wijzer over de historie van het boeren bestaan in Bunschoten en dat van de vissers in Spakenburg. Vrouwen in klederdracht zijn nog steeds een dagelijks, vertrouwd beeld. Flaneer op de braderie met maar liefs 250 kramen. Er is muziek, oude ambachten en acties op de grote warenmarkt enz. enz. U dient voor dit uitstapje goed te kunnen lopen.

Ophalen vanaf 10.00 uur. Thuis ca 18.00 uur.
Kosten voor de bus: € 18,50.


Di. 6 augustus   Bezoek Pluktuinen Zeldenrust in Wapse

Wij bezoeken vandaag de Pluktuinen Zeldenrust in Wapse van Jan en Riekje Rozeboom.

Zeldenrust is een blauwe bessenkwekerij in Wapse waar u de blauwe bessen geplukt kunt kopen maar ook zelf kunt plukken op het zelfplukland. Sinds enkele jaren doet hun schuur dienst als kunstgalerie. Verdeeld door de schuur hangen schilderijen gemaakt door Riekje. De schilderijen zijn voornamelijk geïnspireerd door de natuur, zoals het Drentse landschap.

Sinds 2005 is er een bloemenpluktuin toegevoegd aan het bedrijf. Hier kunt u zelf uw boeket samenstellen.

Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 17.30 uur.
Kosten voor de bus: € 11,00.


Vr. 9 augustus   ’t Zielhoes en Museum Helmantel

We gaan via een toeristische route naar het ’t Zielhoes in Noordpolderzijl. In de voormalige sluiswachters woning van Noordpolderzijl is sinds jaar en dag het nostalgisch bruin café gevestigd. Hier kunnen we lunchen.

Na de lunch gaan we richting Westeremden. In Westeremden bezoeken we het Museum Helmantel. U ziet in de Weem (Museum Helmantel) de schilderijen van interieurs van kerken en kloosters uit Groningen en Europa maar ook stillevens met voorwerpen uit de late Middeleeuwen. De tentoonstelling bestaat verder uit beelden, meubels en voorwerpen uit dezelfde periode.

Ophalen vanaf 10.30 uur. Thuis ca 18.00 uur.
Kosten bus en entree museum: € 20,00. 


Do. 15 augustus   Rondvaart De Weerribben Ossenzijl

We maken een rondvaart van 1 ½ uur door kleine en ondiepe slootjes en vaartjes in Natuur Park De Weerribben-Wieden met de speciaal gebouwde platbodem rondvaartboot Sylvia. De Sylvia komt op plaatsen waar soortgelijke of grotere rondvaartboten niet mogen komen of kunnen komen en vaart dwars door de rietlanden, hooilanden en moerasbossen. Voordat we aanboort gaan kunnen we in de lunchroom/restaurant De Gele Lis in Ossenzijl een hapje eten. Na de tocht gaan we via een toeristische route weer richting Borger.

Ophalen vanaf 10.30 uur. Thuis ca 17.00 uur.
Kosten bus en rondvaart: € 22,50.


Wo. 21 augustus   Rondrit Drenthe en Pannenkoek in Gasselte

We maken een toeristische rondrit door ons eigen Drenthe. We drinken koffie/thee in het Theehuis Anserdennen. Daarna gaan we, natuurlijk via binnenwegen, richting Gasselte waar we in restaurant ’t Maotie een pannenkoek kunnen eten. Consumpties en eten bij Anserdennen en ‘t Maotie zijn voor eigen rekening.

Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 19.00 uur.
Kosten voor de bus: € 10,00.


Vr. 23 augustus   Kunst in Ootmarsum

 

Het artistieke buitengebeuren in het laatste weekend van augustus met meer dan 225 kunstenaars uit binnen- en buitenland in het historische en beschermde stadscentrum van Ootmarsum is een boeiend jaarlijks evenement dat u niet mag missen. Elk jaar wordt een bijzonder thema gekozen. In 2019 is het thema: “Bijzondere Kunst by Georgische Kunst”. Een bont palet van schilderijen, keramiek, beeldhouwwerken, glaskunst, edelsmeden en vele andere bijzondere kunstvormen zal er bewonderd kunnen worden. Pak een terrasje om uit te rusten en geniet van het leven. In Ootmarsum ben je welkom. Voordat we de kunstmarkt (aanvang 12.00 uur) bezoeken gaan we ergens koffie drinken en/of lunchen. Bezoek markt gratis.

Ophalen vanaf 10.30 uur. Thuis ca 18.00 uur.
Kosten voor de bus: € 14,00.


Di. 27 augustus   Dierenpark Nordhorn Duitsland

“Dier”en “Park”, de dierentuin van Nordhorn legt als vanouds de nadruk op de beide delen van de naam. De in 1950 geopende dierentuin heeft, behalve de dieren, ook veel te bieden op het gebied van tuinen. Met de royale en natuurlijke aanleg is de dierentuin een thuis voor veel bedreigde en zeldzame inheemse diersoorten. Met de ooievaar en de blauwe reiger hebben ook grotere wilde vogels de dierentuin als woonplaats gekozen en zij brengen hier regelmatig hun jongen groot.

Een bezoek aan deze dierentuin is zeker de moeite waard.

Ophalen vanaf 10.00 uur. Thuis ca 17.30 uur.
Kosten bus en entree dierenpark: € 23,50. 


Do. 29 augustus   Kaasboerderij De Stelp in Oldeberkoop

Net buiten het dorp staat een stijlvolle boerderij uit 1885. Op deze boerderij worden dagelijks ongeveer 80 koeien gemolken en van deze melk wordt overheerlijke boerenkaas gemaakt.

U wordt op de boerderij ontvangen met koffie en heerlijke verse kwarktaart.

U krijgt een compleet beeld, excursie, van wat er zoal op een kaasboerderij gebeurt. Als afsluiting krijgt u een lekker glaasje sap en gaan we diverse soorten kruidenkaas proeven.

Ophalen vanaf 13.00 uur. Thuis ca 18.00 uur.
Kosten bus en arrangement De Stelp: € 23,50.


U kunt het programma ook downloaden:


L E T  O P !

Wij telefonisch bereikbaar op
maandag-, woensdag- en donderdagmorgen tussen 09.00 en 12.00 uur.

Als u belt krijgt u een van onze medewerkers aan de telefoon als u vragen heeft of als u zich wilt aanmelden voor een uitstapje.
06-31938756.
Vanzelfsprekend haalt ons vaste team van chauffeurs u op en brengt u ook weer thuis.
Afmelden voor een uitstapje kan tot 4 dagen van te voren (acute situaties uitgezonderd).

Bent u niet zo goed ter been informeer bij twijfel even bij ons of het uitje geschikt voor u is.

De tijd van “Ophalen vanaf” is de begintijd bij de eerste persoon. U kunt dus later worden opgehaald.
Uw chauffeur neemt 2 tot 3 dagen voor het uitje contact met u op over de tijd wanneer hij/zij bij u is.
Ook de “Thuis ca” de eindtijd is een streeftijd.

Wilt u de kosten van het uitstapje zoveel mogelijk gepast aan de chauffeur betalen.

PlusBus Borger Odoorn

06 31 93 87 56

 maandag-, woensdag- en donderdagmorgen tussen 09.00 – 12.00 uur