Programma augustus, september en oktober 2019

U kunt het programma ook downloaden


Do. 15 augustus   Rondvaart De Weerribben Ossenzijl

We maken een rondvaart van 1 ½ uur door kleine en ondiepe slootjes en vaartjes in Natuur Park De Weerribben-Wieden met de speciaal gebouwde platbodem rondvaartboot Sylvia. De Sylvia komt op plaatsen waar soortgelijke of grotere rondvaartboten niet mogen komen of kunnen komen en vaart dwars door de rietlanden, hooilanden en moerasbossen. Voordat we aanboort gaan kunnen we in de lunchroom/restaurant De Gele Lis in Ossenzijl een hapje eten. Na de tocht gaan we via een toeristische route weer richting Borger.

Ophalen vanaf 10.30 uur. Thuis ca 17.00 uur.
Kosten bus en rondvaart: € 22,50.


Wo. 21 augustus   Rondrit Drenthe en Pannenkoek in Gasselte

We maken een toeristische rondrit door ons eigen Drenthe. We drinken koffie/thee in het Theehuis Anserdennen. Daarna gaan we, natuurlijk via binnenwegen, richting Gasselte waar we in restaurant ’t Maotie een pannenkoek kunnen eten. Consumpties en eten bij Anserdennen en ‘t Maotie zijn voor eigen rekening.

Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 19.00 uur.
Kosten voor de bus: € 10,00.


Vr. 23 augustus   Kunst in Ootmarsum

 

Het artistieke buitengebeuren in het laatste weekend van augustus met meer dan 225 kunstenaars uit binnen- en buitenland in het historische en beschermde stadscentrum van Ootmarsum is een boeiend jaarlijks evenement dat u niet mag missen. Elk jaar wordt een bijzonder thema gekozen. In 2019 is het thema: “Bijzondere Kunst by Georgische Kunst”. Een bont palet van schilderijen, keramiek, beeldhouwwerken, glaskunst, edelsmeden en vele andere bijzondere kunstvormen zal er bewonderd kunnen worden. Pak een terrasje om uit te rusten en geniet van het leven. In Ootmarsum ben je welkom. Voordat we de kunstmarkt (aanvang 12.00 uur) bezoeken gaan we ergens koffie drinken en/of lunchen. Bezoek markt gratis.

Ophalen vanaf 10.30 uur. Thuis ca 18.00 uur.
Kosten voor de bus: € 14,00.


Di. 27 augustus   Dierenpark Nordhorn Duitsland

“Dier”en “Park”, de dierentuin van Nordhorn legt als vanouds de nadruk op de beide delen van de naam. De in 1950 geopende dierentuin heeft, behalve de dieren, ook veel te bieden op het gebied van tuinen. Met de royale en natuurlijke aanleg is de dierentuin een thuis voor veel bedreigde en zeldzame inheemse diersoorten. Met de ooievaar en de blauwe reiger hebben ook grotere wilde vogels de dierentuin als woonplaats gekozen en zij brengen hier regelmatig hun jongen groot.

Een bezoek aan deze dierentuin is zeker de moeite waard.

Ophalen vanaf 10.00 uur. Thuis ca 17.30 uur.
Kosten bus en entree dierenpark: € 23,50. 


Do. 29 augustus   Kaasboerderij De Stelp in Oldeberkoop

Net buiten het dorp staat een stijlvolle boerderij uit 1885. Op deze boerderij worden dagelijks ongeveer 80 koeien gemolken en van deze melk wordt overheerlijke boerenkaas gemaakt.

U wordt op de boerderij ontvangen met koffie en heerlijke verse kwarktaart.

U krijgt een compleet beeld, excursie, van wat er zoal op een kaasboerderij gebeurt. Als afsluiting krijgt u een lekker glaasje sap en gaan we diverse soorten kruidenkaas proeven.

Ophalen vanaf 13.00 uur. Thuis ca 18.00 uur.
Kosten bus en arrangement De Stelp: € 23,50.


Wo.11 september   Winkelen in Hoogeveen


In Hoogeveen kunt u gezellig winkelen in het centrum met tientallen kleine en grotere winkels. In de overdekte Tamboerpassage vindt u tevens een groot aantal winkels maar ook restaurants waar u gezellig kunt genieten van een kop koffie of andere versnapering.

Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 17.00 uur.
Kosten voor de bus: € 11,00.


Vr.13 september   Avond met muziek en buffet in Rhede

In de “Olle Rheen”,in Rhede Duitsland, treedt het Stemmings- en Amusementskoor “VARIANT” voor u op met luisterliedjes en gezellige meezingers in het Nederlands en Gronings. O.a. van Jannes, Frans Bauer, Lucas en Gea en Ede Staal.

U kunt tijdens het optreden genieten van een heerlijk schnitzelbuffet à € 9,90.

Aanvang 18.00 uur.

Ophalen vanaf 16.30 uur. Thuis ca 22.00 uur.
Kosten voor de bus: € 11,00.


Wo. 18 september   Jopie Huisman Museum in Workum


Vandaag bezoeken we het Jopie Huisman Museum in Workum.

Jopie was een authentiek en krachtig mens, gepassioneerd en kwetsbaar tegelijk en een uniek autodidactisch kunstschilder. Hij kwam op voor arme sloebers en mensen uit de zogenaamde zelfkant van de maatschappij. Naast erkenning en herkenning van de armoede, is er in Jopie’s werk ook veel humor te vinden. Wat Jopie Huisman uniek maakt is het feit dat hij zijn filosofie zo krachtig, met zoveel gevoel en energie wist te illustreren. Zijn werken zijn een combinatie van filosofie, esthetiek en fenomenale schilderkunst.

Het museum beschikt over een eigen museumcafé waar u een kopje koffie, thee of fris kan drinken. Dit voor eigen rekening.

Ophalen vanaf 09.30 uur. Thuis ca 18.00 uur.

Kosten bus, entree en rondleiding of audiotour: € 30,00.
MJK gratis.


Vr. 20 september   Rondrit Groningerland en vis eten in Termunten

We gaan via een toeristische route naar Termunten.

Onderweg een kopje koffie drinken en daarna de lunch gebruiken in visrestaurant Landman.
Zij hebben een speciale “PlusBus lunch à € 6,00“ voor ons.
De lunch bestaat uit een gebakken vis of kibbeling, frietjes, salade en 1 consumptie.
(Voor wie niet van vis houdt staan er ook diverse soepen en vleesgerechten op de kaart).

Misschien op de terugweg nog even kijken op de dijk in Termunterzijl naar zeehonden.

Ophalen vanaf 10.00 uur. Thuis ca 17.00 uur.
Kosten voor de bus: € 11,00.


Di. 24 september   Museum dorp Cloppenburg

 

We vertrekken vandaag naar het Museum dorp Cloppenburg in Duitsland.

Het lagere Saksische openlucht museum toont de geschiedenis van het platteland van Nedersaksen uit de 16e eeuw tot op heden op een oppervlakte van 20 hectare. De verandering in de verhouding van mens-milieu wordt behandeld in bijna 60 historische gebouwen met de bijbehorende landelijke tuinen en andere grond dan landbouwgrond. Het museum dorp Cloppenburg – Niedersächsisches openluchtmuseum in het lagere Saksische district Cloppenburg is één van de oudste openluchtmusea in Duitsland met jaarlijks meer dan 250.000 bezoekers.

Midden in het museum dorp bevind zich de Dorfkrug (dorpskroeg) waar op eigen rekening wat kan worden gegeten en gedronken.

Ophalen vanaf 09.30 uur. Thuis ca 18.00 uur.
Kosten bus en entree museum dorp: € 25,00. 


Do. 26 september   Kringloopwinkels Drenthe


In overleg met de chauffeur gaan we een aantal kringloop winkels bezoeken in de provincie Drenthe.

Heeft u voorkeur voor een speciale winkel in een bepaalde plaats laat het ons dan vooraf even weten.

Ophalen vanaf 10.00 uur, Thuis ca 17.00 uur.
Kosten voor de bus: € 11,00.


Di. 1 en Wo. 2 oktober   Stranduitje Ameland

We starten deze dag met een rit naar de haven in Holwerd waar de boot naar Ameland voor ons klaar ligt. Vanaf dit moment wordt het uitje georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds. Op de boot aangekomen wordt u ontvangen met een kop koffie, gevolgd door een introductie van het Nationaal Ouderenfonds. Op het eiland rijden we naar het Strandhuys in Buren, waar een heerlijke lunch klaarstaat. Daarna kunt u lekker uitwaaien op het strand met een strandrolstoel naar de zee of genieten van het uitzicht. Om 16.30 uur nemen we de boot terug naar het vaste land.

Vorig jaar was er erg veel belangstelling voor dit uitje en moesten we veel mensen teleurstellen.

We hebben nu voor 1 en 2 oktober kaarten kunnen reserveren. Voor beide dagen zijn er nu 13 plaatsen beschikbaar. Dus totaal 26 plaatsen.

LET OP: Aangezien wij van te voren de kaarten moeten betalen en deze niet kunnen annuleren zijn wij genoodzaakt de kosten voor de kaarten bij te late annulering bij u in rekening te brengen.

Annuleren kan t/m vrijdag 13 september.

Ophalen vanaf 08.30 uur. Thuis ca 19.30 uur.
Kosten bus en arrangement NOF: € 40,00.


Za. 5 oktober   Oogstdag en Fruitshow De Kruidhof in Buitenpost

Op zaterdag 5 oktober 2019 sluit Hortus van Fryslân De Kruidhof in Buitenpost traditioneel haar seizoen af met een Oogstdag en Fruitshow.

Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 17.30 uur.
Kosten bus en entree De Kruidhof: € 18,00. MJK gratis.


Zo. 6 oktober   Hobby Event Assen

Hobby Event is een evenement waar u gezellig kunt shoppen, demonstraties bijwonen en ideeën op kunt doen. U zult stands tegenkomen met o.a.: Handwerk, 3D kaarten,Cupcakes, Wol, Vilt, Zeep, Patchwork, Sieraden, Pottenbakken, Breien en nog veel meer. Tussendoor kunt u op het horeca terras even rustig bijkomen onder het genot van een lekker kopje koffie. Kortom een gezellige middag voor de echte creatieveling.

Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 17.30 uur.
Kosten bus en entree evenement: € 16,00.


Do. 10 oktober   Hotmarks Glasblazerij Ootmarsum

We gaan via een toeristische route richting Ootmarsum. Onderweg is er gelegenheid om ergens koffie te drinken en/of een lunch te gebruiken (kosten voor eigen rekening).

Tegen 13.45 uur zullen we een bezoek brengen aan Hotmarks Glasblazerij.
Hier wordt door Mark een demonstratie glasblazen voor u gegeven.

Is er nog wat tijd over dan kunnen we nog even rond wandelen in Ootmarsum.

Ophalen vanaf 10.00 uur. Thuis ca 18.00 uur.
Kosten bus en demonstratie glasblazen: € 20,00.


Di. 15 oktober   Geert Teis Dahllunch

Een schrijver die ook een kookboek op zijn naam heeft? Dat is Roald Dahl.

In de Dahllunch proeft u beiden in een smakelijke afwisseling van gerechten uit zijn kookboek en Dahls beroemde verhalen. Gerechten worden geserveerd door de horeca mensen van dit theater!

Roald Dahl schreef niet alleen de mooiste verhalen, maar ook een kookboek met heerlijke gerechten. Die twee komen samen in de Dahllunch. Tussen de gangen door worden zijn meest bizarre, spannende en grappige verhalen voor volwassenen verteld. Of komen tussen de verhalen door de smakelijkste gerechten van Dahl voorbij? Hoe dan ook het wordt genieten. Aanvang 12.00 uur.

De vertellers zijn: Frank Belt en Marjan Penterman.

Ophalen vanaf 10.30 uur. Thuis ca 15.00 uur.
Kosten bus en arrangement Geert Teis inclusief lunch: € 27,50.


Vr. 18 oktober   Avond met muziek en buffet in Rhede

In de “Olle Rheen”, in Rhede Duitsland, treedt het “Duo Wim en Miranda” voor u op met tal van bekende liedjes.

U kunt tijdens het optreden genieten van een heerlijk schnitzelbuffet à € 9,90. Aanvang 18.00 uur.

Ophalen vanaf 16.30 uur. Thuis ca 22.00 uur.
Kosten voor de bus: € 11,00.


Do. 24 oktober   Stamppot buffet Alinghoek Drouwen

Ook dit jaar hebben we weer een stamppot buffet in ons uitjes-programma opgenomen.

Het programma van deze middag ziet er als volgt uit:

  • Aankomst Alinghoek rond 15.15 uur.
  • U wordt ontvangen met koffie/thee en een plakje cake.
  • Daarna kunnen we met z’n allen, onder het genot van een consumptie, kijken wie het beste is met het spelen van “Oud Hollandse Spelletjes”.
  • Vervolg hierop is een heerlijk stamppot buffet met een consumptie en een toetje.

I.v.m. het vervoer kunnen er maximaal 21 personen deelnemen aan dit uitje.

Bij meer opgave wordt er geloot.

Ophalen vanaf 14.30 uur. Thuis ca 20.00 uur.
Kosten bus en arrangement Alinghoek: € 35,00.


Di. 29 oktober   Het Tapijtmuseum in Genemuiden


We rijden vandaag via een toeristische route naar Genemuiden waar we rond 12.30 uur aankomen in het Tapijtmuseum. In het Tapijtmuseum beginnen we met een uitgebreide lunch.
Na de lunch worden we rondgeleid door het museum.

In Genemuiden wordt in een “levend” museum de boeiende geschiedenis over de productie van vloerbedekking verteld en getoond door vrijwilligers.

Het maken van vloerbedekking in Genemuiden begon al vroeg in de 16e eeuw met het weven van biezenmatten als huisvlijt. Vanaf 1920 werden kokos- en sisalmatten gemaakt, eerst met de hand en later op weefmachines. Momenteel wordt met tuftmachines kunststof tapijt en kunstgras gemaakt.

In de museumwinkel zijn onder meer de ambachtelijke vervaardigde biezen sloffen, matten en tassen verkrijgbaar.

Ophalen vanaf 10.00 uur. Thuis ca 17.30 uur.
Kosten bus en arrangement Het Tapijtmuseum: € 30,00.


U kunt het programma ook downloaden:


L E T  O P !

Wij telefonisch bereikbaar op
maandag-, woensdag- en donderdagmorgen tussen 09.00 en 12.00 uur.

Als u belt krijgt u een van onze medewerkers aan de telefoon als u vragen heeft of als u zich wilt aanmelden voor een uitstapje.
06-31938756.
Vanzelfsprekend haalt ons vaste team van chauffeurs u op en brengt u ook weer thuis.
Afmelden voor een uitstapje kan tot 4 dagen van te voren (acute situaties uitgezonderd).

Bent u niet zo goed ter been informeer bij twijfel even bij ons of het uitje geschikt voor u is.

De tijd van “Ophalen vanaf” is de begintijd bij de eerste persoon. U kunt dus later worden opgehaald.
Uw chauffeur neemt 2 tot 3 dagen voor het uitje contact met u op over de tijd wanneer hij/zij bij u is.
Ook de “Thuis ca” de eindtijd is een streeftijd.

Wilt u de kosten van het uitstapje zoveel mogelijk gepast aan de chauffeur betalen.

PlusBus Borger Odoorn

06 31 93 87 56

 maandag-, woensdag- en donderdagmorgen tussen 09.00 – 12.00 uur