Programma april, mei en juni 2024

Hierbij het programma van de PlusBus Borger-Odoorn voor de maanden mei en juni 2024.

Ook nu zult u een medewerker van het coördinatieteam aan de telefoon krijgen als u vragen heeft of als u zich wilt aanmelden voor een uitstapje.

 

Belangrijke informatie:

  • Wij organiseren de uitstapjes voor de inwoners van de Gemeente Borger-Odoorn. Mocht u samen met iemand die buiten de Gemeente Borger-Odoorn woont een uitstapje willen maken dan kan dat onder de volgende voorwaarden:
    • uw mede reiziger stapt bij u in.
    • inwoners van de Gemeente Borger-Odoorn gaan voor.
    • bij een volle bus komt uw mede reiziger op de reservelijst.
  • U kunt zich met maximaal 2 personen per uitstapje Na de “eerste belweek” gaan we deelnemers voor de uitstapjes indelen. Komt u op de reservelijst dan hoort u dit z.s.m. van ons. Hoort u niets dan bent u geboekt op het uitstapje.
  • Afmelden voor een uitstapje kan tot 4 dagen van te voren (acute situaties uitgezonderd). Bij annuleringen korter dan 4 dagen vooraf heeft dit financiële consequenties voor u.

 

Het is druk op de “eerste beldag” en vaak zó druk dat we niet altijd direct bereikbaar zijn.
Probeert u het later op de morgen of later in die week nog eens.
Lopende de maanden mei en juni kunt u zich natuurlijk ook nog aanmelden voor een uitstapje.

 

Vanzelfsprekend haalt ons vaste team van chauffeurs u op en brengt u ook weer thuis.

De tijd van “Ophalen vanaf” is ongeveer de begintijd bij de eerste persoon. U kunt dus wat vroeger of later worden opgehaald. Uw chauffeur neemt 2 tot 3 dagen voor het uitstapje contact met u op over de tijd wanneer hij/zij bij u is. Ook de “Thuis ca” de eindtijd is een streeftijd.

U kunt zich opgeven voor de uitstapjes door met ons te bellen. Dit kan vanaf maandag 29 april 2024.

Wij zijn te bereiken op ma, wo en do tussen 9.00 en 12.00 uur op telefoonnummer 06-31938756.

E-mailen kan ook naar: plusbusbo@hotmail.com

 

Hartelijke groet, Kini

Lees dit goed door.

Betaling uitjes:

In de bus kan niet meer contant betaald worden.

Dit betekent voor u dat u met uw bankpas, in plaats van contant, uw uitje kan betalen aan de chauffeur.

Ons mobiele pinapparaat is ook geschikt voor “contactloos betalen”.

Programma maart en april 2024 downloaden: >>Klik hier

Programma mei en juni 2024 downloaden: >>Klik hier


Wo. 24 april   Theater Geert Teis Rust en Vreugd (Toneel)

Na de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen, verruilt de auteur het verzorgingshuis voor een volkstuin en kruipt in de huid van de 68-jarige Emma Quaadvliegh.

Emma (Doris Baaten) besluit vlak na de dood van haar man een tuinhuisje te betrekken bij volkstuinvereniging Rust en Vreugd. Dat ze geen groene vingers heeft maakt niet uit, want een gezellige bonte groep medebewoners schiet direct te hulp. Helaas geven niet alle bewoners haar een warm welkom. Daarom besluit ze samen met haar nieuwe vrienden vol bravoure in actie te komen! Rust en Vreugd is een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. In deze voorstelling spelen amateurs van musical- en toneelverenigingen uit de regio mee. Aanvang 20.00 uur.

  • Ophalen vanaf 18.30 uur. Thuis ca 23.00 uur.
  • Kosten voor de bus: € 10,00.
  • Kosten entree Geert Teis inclusief koffie/thee vooraf: € 29,00.
  • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 39,00. 

Vr. 26 april   Klompenmuseum Eelde

We bezoeken vanmiddag het Internationaal Klompenmuseum in Eelde waar klompen tot leven komen! De collectie in het museum omvat ruim 3.000 paar klompen en ander schoeisel met een houten zool uit meer dan 45 landen en is daarmee de grootste en meest uitgebreide collectie ter wereld. Ook vindt u hier honderden stuks gereedschap, enkelvoudige machines en een schat aan informatiemateriaal. We worden ontvangen met koffie/thee met cake/koek. Hierna vindt er een rondleiding plaats door het museum.

  • Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 17.30 uur.
  • Kosten voor de bus: € 16.00.
  • Kosten arrangement Klompenmuseum: € 11,00.
  • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 27,00.

Dit uitstapje gaat alleen door bij een volle bus. 


Di. 30 april   Orchideeënhoeve heet nu PANTROPICA

Het familiebedrijf de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest heeft in de afgelopen 100 jaar een uitzonderlijke transformatie ondergaan. Inmiddels staat er een geheel overdekt park waar jong en oud op ontdekking kan gaan door tien verschillende continenten en kennis maakt met allerlei bijzondere dieren en highlights uit de tropen. De naam Orchideeën Hoeve paste daar simpelweg niet meer bij en daarom heten zij voortaan PANTROPICA.

Er is zoveel te zien op gebied van schitterende tropische bloemen (waaronder heel veel soorten orchideeën), vissen, vogels, vlinders en veel andere dieren dat het noemen van alles te veel wordt voor ons programma. Koffie drinken, lunchen is mogelijk in de diverse gelegenheden binnen en buiten  het overdekte park.

  • Ophalen vanaf 09.00 uur. Thuis ca 18.00 uur.
  • Kosten voor de bus: € 20,00.
  • Kosten entree Pantropica: € 17,50.
  • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 37,50.

Zo.  5 mei   Hondsrugmarkt Zuidlaren

De Hondsrugmarkt is een gezellige vlooienmarkt met antiek, curiosa, vintage, boeken en tweedehands spullen op De Brink in Zuidlaren. Voor iedere struiner is er wel iets te ontdekken op De Brink.

  • Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 17.30 uur.
  • Kosten voor de bus: € 10,00.

Za. 11 mei   Hoofdmeesterstuin Emmer-Compascuum

Vanmiddag bezoeken we de “Hoofdmeesterstuin” in Emmer-Compascuum. In 2017 zijn Ronald en Paul komen wonen in de voormalige hoofdmeesterswoning op Kanaal A. In de afgelopen jaren hebben ze van de bestaande tuin en die van de buren iets heel moois gemaakt en zijn ze inmiddels in de zomer ook open voor het publiek. De tuin heeft een oppervlakte van 2800 m2 en die van de buren ruim 1000 m2. U bent meer dan welkom om hun trots te komen bekijken. De koffie en thee staan klaar op een plek waar u een mooi uitzicht heeft over de tuin en nog even kunt nagenieten.

  • Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 17.00 uur.
  • Kosten voor de bus: € 10,00.

Di. 14 mei   Tuinland Assen

Volgend weekend is het Pinksteren. We kunnen bij Tuinland in Assen iets leuks halen voor buiten of in huis. Een gezellig bloemetje op tafel of iets anders. In het restaurant kunnen we een kopje koffie/thee drinken.

  • Ophalen vanaf 13.00 uur. Thuis ca 17.00 uur.
  • Kosten voor de bus: € 10,00.

Do. 16 mei   Eeterie WIJKoken en Foyer vanBeresteyn

We gaan vandaag aan het einde van de middag eten bij Eeterie WIJKoken in Sappemeer.

Eeterie WIJKoken is een horeca-cateringproject van WerkPro in Hoogezand.

Zij bieden een werkervaringsplek of zinvolle dagbesteding aan mensen die nog niet toe zijn aan een reguliere baan. In hun keuken maken ze de lekkerste maaltijden, lunchgerechten en hapjes.

Er is elke dag een ander (warme maaltijd) dagmenu/dagschotel voor € 7,50. Dit kan ook vervangen worden door bv een schnitzel of gehaktbal met friet en salade. De dagschotel kan worden aangevuld met soep en/of toetje. Er is ook een ruime keuze in broodjes, lunchgerechten en snacks.

Na de maaltijd gaan we naar Veendam. In de foyer van Theater vanBeresteyn treed, vanaf 20.00 uur, de “BiggleBaggle Big Band” voor u op. De oorsprong van hun repertoire ligt in de echte big band- en jazzmuziek vanaf de jaren vijftig. Ook hedendaagse muziek is onderdeel van hun repertoire, onder andere nummers van Adele, Michael Bublé en Robbie Williams.

  • Ophalen vanaf 16.00 uur. Thuis ca 23.00 uur.
  • Kosten voor de bus: € 15,00.

Wo. 22 mei   Bezoek MobiVit Schoonoord

Vandaag krijgen we een rondleiding in de showroom van MobiVit te Schoonoord, dit alles onder het genot van koffie/thee met een lekker gebakje. Zij geven uitleg over de scootmobielen, rollators, sta op stoelen en specifieke zorgstoelen. Extra aandacht zal gaan, met een demonstratie, naar de diversiteit en welke rollator past het beste bij u. Kortom alles voor een mobiel en vitaal leven!

  • Ophalen vanaf 13.00 uur. Thuis ca 16.30 uur.
  • Kosten voor de bus gratis.

Vr. 24 mei   Rondvaart Appingedam en Eeterie WIJKoken

Met een rondvaart op het Damsterveer door Appingedam ontdekt u de steegjes, gangen en bruggetjes, ofwel de historie van de oude binnenstad. Vanuit de jachthaven vaart u, in ongeveer een uur, rond door de waterwegen van Appingedam. Het damsterveer is een karakteristieke houten punter die past bij de sfeer van Appingedam en wordt bemand door een enthousiast team vrijwilligers. Na de rondvaart gaan we richting Sappemeer.

Aan het einde van de middag gaan we eten bij Eeterie WIJKoken. In hun keuken maken ze de lekkerste maaltijden, lunchgerechten en hapjes. Er is elke dag een ander (warme maaltijd) dagmenu/dagschotel voor € 7,50. Dit kan ook vervangen worden door bv een schnitzel of gehaktbal met friet en salade. De dagschotel kan worden aangevuld met soep en/of toetje. Er is ook een ruime keuze in broodjes, lunchgerechten en snacks. 

  • Ophalen vanaf 13.00 uur. Thuis ca 20.00 uur.
  • Kosten voor de bus: € 20,00.
  • Kosten rondvaart: € 7,00.
  • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 27,00.

Di. 28 mei   Park der Gärten Bad Zwischenahn

Denkt u eraan bij onze uitstapjes naar Duitsland om het volgende mee te nemen:

– identiteitskaart of paspoort

– zorgpas van uw ziektekostenverzekering

– wat contant geld, in Duitsland is niet overal pinbetaling mogelijk

We rijden vandaag naar Bad Zwischenahn in Duitsland om het schitterende “Park der Gärten” te bezoeken. Het park bestaat uit 140.000 vierkante meter natuur met hierin o.a. meer dan 40 thematuinen. Ook bevindt zich in het park de wereldberoemde Rododendron tuin die op dit moment in volle bloei staat. In het park is gelegenheid voor een hapje en/of drankje met hoogwaardige en regionale producten. Denkt u eraan dat er wel veel gelopen moet worden!

  • Ophalen vanaf 09.30 uur. Thuis ca 18.00 uur.
  • Kosten voor de bus: € 22,00.
  • Kosten entree Park der Gärten: € 14,00.
  • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 36,00.

Do. 30 mei   Blikmuseum Koekange

Vanmiddag brengen we een bezoek aan het Blikmuseum, op Landgoed Welgelegen, in Koekange.

De collectie blikken in dit museum bestaat uit ongeveer 2000 blikken uit de begintijd van blikken tot hedendaagse blikken. U krijgt uitleg over de blikken onder het genot van koffie/thee met eigen gebakken koek waarna een bezoek aan het museum plaats vindt.

  • Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 17.30 uur.
  • Kosten voor de bus: € 15,00.
  • Kosten arrangement blikmuseum: € 10,50.
  • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 25,50.

Dit uitstapje gaat alleen door bij een volle bus.


Zo. 2 juni   Vaartocht Blauwestad

Pieter Dekker Rondvaarten biedt u een prachtige rondvaart van 1,5 uur door de Blauwestad aan. Blauwestad ligt in het Oldambt aan het Oldambtmeer en is een vrij jong (15 jaar) gebied met de bedoeling alle huizen te bouwen rondom het water. Een schitterend gebied en de laatste jaren zijn er enorm veel huizen gebouwd/in aanbouw.

  • Ophalen vanaf 12.00 uur. Thuis ca 17.30 uur.
  • Kosten voor de bus: € 15,00.
  • Kostenvaartocht Blauwestad: € 15,00.
  • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 30,00.

Wo. 5 juni   Museum Valse Kunst in Vledder

We worden vanmiddag rongeleid door het Museum Valse Kunst in Vledder. Het werk van beroemde kunstenaars als Appel, Picasso, Dali, Matisse en Rodin wordt vaker vervalst dan we denken. Bewonder de unieke verzameling vervalsingen in Museum Valse Kunst in Vledder en ontdek wat meestervervalsers beweegt ze te maken. De glimlach loopt als rode draad door dit museum, waar puntgave neppers veel bezoekers zand in de ogen strooien. Daarnaast kan ieder op z’n gemak een hele mooie verzameling hedendaagse glaskunst met een eigen expositieruimte bezichtigen die in de museumwinkel te koop is. De actuele tentoonstelling ‘blauwe vingers’ met streekklederdrachten uit Zuidwest China is zeker ook de moeite waard om te bekijken. Ook vindt u in het museum een collectie Drentse Kunst. Een mooie gevarieerde besteding voor deze middag.

  • Ophalen vanaf 12.30 uur. Thuis ca 18.00 uur.
  • Kosten voor de bus: € 15,00.
  • Kosten entree inclusief rondleiding museum: € 9,00.
  • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 24,00.

Za. 8 juni   Grachtenfestival Meppel

Dit weekend vindt de achttiende editie van het Grachtenfestival plaats.

In het hele grachtengebied zijn veel historische schepen te zien.

Heerengracht en Prinsengracht: Groots opgezette braderie met een zeer gevarieerd aanbod.

Keizersgracht: Historische Zuiderzeeambachten uitgevoerd door ambachtslieden die zelf het vak hebben uitgeoefend of nog steeds uitoefenen.

Binnenstad: Voor de echte koopjesjagers is er de Outlet Shopping in de binnenstad van Meppel.

Op diverse locaties in de binnenstad en grachtengebied vindt het Piraten- en Shantykorenfestival plaats. Enz.

Houdt u er rekening mee dat het erg druk kan zijn en dat de evenementen verspreid over een groot gebied plaatsvinden. Dus veel moet worden gelopen.

 

  • Ophalen vanaf 09.30 uur. Thuis ca 18.00 uur.
  • Kosten voor de bus: € 15,00.

Vr. 14 juni   DelfSail in Delfzijl

DelfSail is het 2e Sailevenement van Nederland na Sail Amsterdam. De 7e editie van DelfSail is van donderdag 13 tot en met zondag 16 juni 2024. Het gratis toegankelijke evenement wordt gehouden in Delfzijl, waar de Tallships, het Nederland varend erfgoed en de historische Hollandsche zeilvloot afgemeerd liggen langs de kade van Delfzijl. Op deze dagen treden er diverse populaire artiesten op.

Houdt u er rekening mee dat het erg druk kan zijn en er veel moet worden gelopen.

  • Ophalen vanaf 10.00 uur. Thuis ca 17.00 uur.
  • Kosten voor de bus: € 15,00.

Ma. 17 juni   Stonefarm Stadskanaal

Tussen zwerfkeien, in vele soorten en maten, groeit een grote verscheidenheid aan planten, bomen en struiken. Op dit moment is het de tijd dat de rozen in volle bloei staan. Neemt u wat contant geld mee voor een kopje koffie of thee.

  • Ophalen vanaf 13.00 uur. Thuis ca 16.30 uur.
  • Kosten voor de bus: € 10,00.

Wo. 19 juni   Fair Smeerling

Vandaag wordt, naast Gasterij Natuurlijk Smeerling, de Westerwolde rijgt FAIR gehouden, onder de noemer: groen en kunstzinnig. Meer dan 70 kramen staan in het beschermde dorpsgezicht van Smeerling, tussen eeuwenoude boerderijen en natuur.

  • Ophalen vanaf 13.00 uur. Thuis ca 17.30 uur.
  • Kosten voor de bus: € 10,00.
  • Kosten entree fair: € 2,50.
  • Totaal te betalen aan de chauffeur: € 12,50.

Zo. 23 juni   Lunch in ‘t Moment Veelerveen

We gaan lunchen in ’t Moment in Veelerveen. Lunchroom  ’t Moment is gevestigd in een kerkje gebouwd in 1922. Er is een uitgebreide lunchkaart met soep, broodjes, snacks en twaalfuurtjes.

Houdt u er rekening mee dat hier alleen contant betaald kan worden.

Na de lunch bezoeken we kwekerij Jacobs in Vriescheloo. In dit weekend besteden ze extra aandacht aan de toepassing van keramiek in de tuin. Tussen hun duurzame “plantaardige hoekstenen”in de tuin exposeren ze nu dus ook andere onverwoestbare “stenen”.

  • Ophalen vanaf 10.30 uur. Thuis ca 16.30 uur.
  • Kosten voor de bus: € 12,50.

Do. 27 juni   Rondje Lauwersmeer

We gaan via een toeristische route, onderweg een kopje koffie drinken, richting het noorden. Tijdens het maken van een rondje rond het Lauwersmeer maken we een stop om te gaan lunchen.

Dit doen we in het restaurant Schierzicht in Lauwersoog. We hebben hier een keuze uit diverse broodjes vis, broodje hamburger, plates en diverse snacks. Als lunch gerecht serveren ze ook het zogenaamde “PlusBus menu” (€13,95) wat bestaat uit bv, kibbeling, kroket o.i.d. met patat, drankje en ijsje toe. Voor iedereen wel iets lekkers te kiezen van de menukaart.

  • Ophalen vanaf 09.00 uur. Thuis ca 17.00 uur.
  • Kosten voor de bus: € 17,50.