Over ons

De PlusBus Borger-Odoorn is actief sinds 1 februari 2012.

Veel ouderen zijn door een lichamelijke beperking of het wegvallen van vrienden en familie aan huis gebonden. Zij willen er graag weer op uit om anderen te ontmoeten. De PlusBus Borger-Odoorn voorziet in deze behoefte en heeft als doel de dagelijkse sleur te doorbreken en met anderen samen iets leuks te ondernemen.

havezathemarkt

IMG-20160331-WA0001Met dit busje kan men weer eens boodschappen gaan doen, winkelen, misschien een tochtje in de omgeving maken of een kleine excursie. Kortom: weer eens ergens heen gaan. En omdat er in het busje acht personen mee kunnen, is het ontmoeten van andere mensen gegarandeerd.

De PlusBus Borger-Odoorn wordt gereden door vrijwilligers, die niet alleen chauffeur zijn maar ook begeleider, gastvrouw of gastheer. Vaak gaat er nog een tweede vrijwilliger mee om ook mensen die wat minder mobiel zijn de kans te geven om mee te gaan.

In Borger-Odoorn is het project ontwikkeld door de plaatselijke afdeling van het Ouderenfonds samen met de zes Ouderenbonden en de vier Zonnebloem-afdelingen in de gemeente. De welzijnstichting Andes is hier nauw bij betrokken. Mede dankzij subsidie en sponsoring van de Rabobank en de gemeente kon de bus aangekocht worden. Om de bus te laten rijden wordt een kleine bijdrage van de deelnemers gevraagd. Ook wordt er gebruik gemaakt van sponsoren.

Mocht u er eens op uit willen met de PlusBus Borger-Odoorn, of kent u iemand die past binnen de doelgroep, neem dan contact met ons op.

Meer algemene informatie over het project Boodschappen PlusBus vindt u op de website van het Nationaal Ouderen Fonds.