Prikbord


Volg ons op Facebook : https://www.facebook.com/groups/164331669755594/


Artikel WeekInWeekUit, 14 november 2023


15 oktober 2023

De PlusBus stand op de seniorenbeurs Borger 2023


Artikel WeekInWeekUit, 30 mei 2023

 


30 november 2022

Theater Geert Teis: Samenwerking met Op-Stapbus en Plusbus

Sinds een aantal seizoenen werken we samen met de organisaties Op-Stapbus Zuidoost-Groningen, Plusbus Borger-Odoorn en Plusbus de Lauwers. Zij richten zich op alle 55-plussers met als doel het voorkomen van vereenzaming of het in een isolement dreigen te raken. Veel ouderen zijn door een lichamelijke beperking of het wegvallen van vrienden en familie aan huis gebonden. Zij willen er graag weer op uit om anderen te ontmoeten. De bussen worden gereden door vrijwilligers, die niet alleen chauffeur zijn maar ook begeleider, gastvrouw of gastheer.

Samen met de busorganisaties bieden we deze mensen een theateraanbod aan zodat zij langer zelfstandig en actief in de maatschappij kunnen meedoen en sociale contacten en gezelligheid opdoen. Naast enkele avondvoorstellingen bezoeken zij standaard de dinsdag matinee (middag) voorstellingen in Teis. Bij de afgelopen dinsdag matinee Evergreen Top1000 Live Band konden we weer rekenen op een goed gevulde zaal waaronder vele bezoekers namens de busorganisaties. Een prachtige samenwerking die we met veel plezier en trots voortzetten!

  


11 november 2022

Een training voor onze chauffeurs

De chauffeurs van de PlusBus Borger-Odoorn hebben een training gevolgd bij DIBO opleidingscentrum in Emmen. Onderdeel van deze training was o.a. en rem en antislip oefening op een glad en droog wegdek.

Deze training werd mede gefinancierd door een bijdrage uit de “Subsidieregeling Frisse start na Corona gemeente Borger-Odoorn”.


Artikel WeekInWeekUit, 12 februari 2019


Artikel WeekInWeekUit, 17 april 2018


Artikel WeekInWeekUit, 27 september 2016

weekinweekuit270916


Artikel PrachtigBorger.nl, 23 september 2016

Nieuwe Plusbus in gebruik genomen in Borger

9116Na jaren met een wat oudere bus te hebben gereden rechtvaardigde de flinke deelname van ouderen aan de dagtochtjes en de grote mate van enthousiasme van de deelnemers het om een nieuwe Boodschappen PlusBus aan te schaffen. Aan wethouder Alberts vandaag de eer de bus een warm welkom te heten.

Boodschappen PlusBus
Met de PlusBus worden ouderen en minder validen in de gelegenheid gesteld dagtochtjes te maken in de wijde omgeving. Daarbij is met name aandacht voor die ouderen die er zelfstandig niet meer zo makkelijk op uit kunnen gaan: die vaak geen eigen vervoer hebben, die weinig contacten hebben om er met anderen op uit te gaan of die lichamelijke beperkingen hebben. Kortom, hen die daardoor (vaak) aan huis gebonden zijn.

Het project in Borger-Odoorn wordt uitgevoerd door een plaatselijk project waarbij de bus wordt gereden door één van de 15 vrijwilligers-chauffeurs – gastvrouw/heer.

Samengewerkt wordt met het Nationaal Ouderenfonds in een landelijk project waarbij in tientallen plaatsen al een dergelijke bus wordt ingezet.

Met inzet van het Ouderenfonds en met steun van het Oranjefonds, het fonds R.C.Maagdenhuis, het BSP fonds, de Rabo-bank Borger en de provincie Drenthe is het gelukt om een nieuwe bus aan te schaffen.

De bus werd vrijdag 23 september feestelijk in gebruik worden genomen bij het Hunzehuys in Borger. Als speciale gast waren daarbij een vijftal busjes van vergelijkbare projecten in het noorden aanwezig.


Artikel TVDrenthe.nl, 23 september 2016

Nieuwe PlusBus voor ouderen in Borger-Odoorn

EXLOO – Borger-Odoorn heeft een nieuwe PlusBus voor ouderen die tripjes willen maken. De bus is bedoeld voor 55-plussers die niet mobiel zijn.

Sinds 2012 bestaat de dienst in de gemeente. Ongeveer twee keer per week trekt de bus erop uit. In totaal maken er zo’n driehonderd mensen gebruik van. Door het gebruik was de oude bus toe aan vervanging. Bovendien zat er geen airconditioning in en waren de stoelen te laag waardoor sommige ouderen niet goed naar buiten konden kijken.

Sponsoren
Het bestuur van de PlusBus heeft sponsoren gevonden die de aanschaf van de nieuwe bus mogelijk hebben gemaakt. Daardoor kunnen de ouderen voor een zacht prijsje tripjes blijven maken naar bijvoorbeeld een visrestaurant in Termunten, de markt in Hoogeveen of een historische boerderij in Holten.

Enige in Drenthe
De PlusBus is een landelijk concept: het is een groot succes en dit jaar wordt de honderdste verwacht. In Drenthe blijft Borger-Odoorn de enige, terwijl er ook in andere gemeenten vraag is naar de dienst. De reisjes zijn niet alleen bedoeld om ergens te komen, maar vooral om het sociale isolement van bepaalde groepen ouderen te doorbreken.

De bus werd vrijdag 23 september feestelijk in gebruik worden genomen bij het Hunzehuys in Borger. Als speciale gast waren daarbij een vijftal busjes van vergelijkbare projecten in het noorden aanwezig.


Artikel Dagblad van het Noorden, woensdag 14 september 2016

screenshot_2016-09-14-13-55

Artikel Dagblad van het Noorden, dinsdag 16 februari 2016

IMG_0472


Meer informatie over ons en ons programma kun je vinden op hier