Virtuele uitjes

Doordat we samen niet meer met de bus op stap kunnen naar onze geplande uitjes in de provincies Groningen en Drenthe 
presenteren wij u op onze website virtuele uitjes.

Meer dan 25 filmpjes!

Filmpjes over bijvoorbeeld een bezoek aan het Museum de Proefkolonie in Frederiksoord 
of het Jan Kruis Museum in Orvelte. Beelden van de Tulpenroute, “Kom in de Kas”, 
of een rondritje door Drenthe achterop een motor.

Met behulp van de computer, een tablet of i-pad zo vanuit uw eigen stoel eventjes erop uit.

Veel plezier en tot gauw weer in de ‘echte’ PlusBus.

Wo. 11 maart  Bezoek Huygens Huys in Frederiksoord

In het Huygens Huys van Veldman Antiek draait alles om exclusieve antieke klokken en zakhorloges. We worden rond 14.00 uur ontvangen met koffie/thee en gebak waarna uurwerk restaurateur Bob Veldman u vol passie vertelt over tijdmeting door de eeuwen heen. Hij leidt u langs de verschillende klokken, zonnewijzers en horloges die in de geschiedenis gebruikt werden om de tijd te kunnen meten. Daarnaast vertelt hij ook over de gebruiken en gewoontes rond tijdmeting in het verleden.


Vr. 13 maart  Avond met muziek en buffet in Rhede

In de “Olle Rheen”, in Rhede Duitsland, komen Max en Maxime voor u optreden. Zij zorgen voor een feestelijke avond.


Di. 17 maart  Kringloopwinkels Drenthe

In overleg met de chauffeur gaan we een aantal kringloop winkels bezoeken in de provincie Drenthe.


Do. 19 maart  Rondrit Groningerland achter op de motor

Andes zouden we via een toeristische route naar Termunten gaan. Onderweg een kopje koffie drinken en daarna de lunch gebruiken in visrestaurant Landman.
Maar de PlusBus rijdt niet en het visrestaurant ik gesloten.

We kunnen wel meerijden met een motorrijder die een ritje maak door het Groningerland van Ten Post via Winneweer, Garrelsweer, Wirdum, Appingedam naar het Havengebied van Delfzijl.

Het is zo te zien lekker weer dus dat wordt genieten.


Di. 24 maart  Boerderij Boerin Agnes

Vanmiddag zouden we een bezoek brengen aan de boerderij van Boerin Agnes, bekend van “Boer zoekt Vrouw”.

In 2018 vroegen melkveehouders Agnes en Albert zich af of zij eind 2018 nog wel boer zouden zijn. Door veranderende fosfaatwetgeving leek hun droom als een ballon uiteen te spatten. Yvon, de presentatrice van Boer zoekt Vrouw, gaat terug naar Drenthe om te kijken hoe het nu met ze gaat. Is het ze gelukt de boerderij te behouden?

 


Vr. 27 maart  Emmermarkt

Een kijkje op de Emmermarkt met een uitvoering van de Schoap’n dansers.


Wo. 1 april  Museum de Proefkolonie in Frederiksoord

Klik op de linkt om het filmpje te bekijken

https://www.youtube.com/watch?v=mm-uOppoM1k

In 1818 heeft Napoleon ons land als “Koninkrijk der Armen” achtergelaten. De sociaal bewogen generaal Johannes van den Bosch komt met een ambitieus plan om de armoede in ons land te bestrijden door de stichting van landbouwkoloniën. Als eerste wordt de Proefkolonie Frederiksoord opgericht. Op deze plek staan 52 boerderijtjes klaar waar arme stedelingen kunnen wonen en werken. De kinderen gaan verplicht naar school en er is een eigen ziekenfonds. Er komen kerken, winkels scholen en zelfs rustoorden. Met deze sociale voorzieningen loopt de Maatschappij van Weldadigheid 80 jaar vooruit op de rest van Nederland.

In het nieuwe Museum De Proefkolonie in Frederiksoord treed je in de voetsporen van de eerste kolonisten en ervaar je hun onvergetelijke verhaal via een multimediale tijdreis! Krijg tenslotte antwoord op de vraag hoe het de landbouwkoloniën van de Maatschappij van Weldadigheid is vergaan en maak kennis met de unieke materiële erfenis van dit sociale experiment.


Za. 4 april  “Kom in de kas” regio zuid Drenthe

Evens als vorig jaar kunt u tijdens het “Kom in de Kas weekend” door het hele land een kijkje nemen in de “Kas”.

 


Di. 7 april  Geert Teis: Rock 4 The Beatles

Het theaterprogramma van de Nederlandse a capella formatie Rock 4 staat geheel in het teken van The Beatles. En in het bijzonder het 50-jarig jubileum van Abbey Road, het legendarische album uit 1969. Het eerste deel bevat eigenzinnige bewerkingen van bekende en minder bekende songs van de band uit Liverpool.

 


Vr. 10 april  De Oranjerie in Zeijen

Het versieren / beschilderen van eieren heeft een eeuwenoude traditie. In De Oranjerie wordt voor de 34e keer deze kunstvorm tentoongesteld tijdens de verkoopexpositie “Kunst op Schaal”.
Aan deze bij de verzamelaar zeer gewaardeerde expositie nemen circa 55 kunstenaars deel uit o.a. Balie, Rusland, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Roemenië, Oekraïne, India, België en Nederland.
Bewonder eieren beschilderd met acryl-, olieverf en Oost-Indische inkt. Geëtste, gekraste en gefreesde eieren of eieren versierd met knip- en vouwwerk, klei of zelfs open geboord.

Wil je het zelf ook doen? Bekijk het filmpje.


Do. 16 april  Jan Kruis Museum in Orvelte

Vanmiddag bezoeken we het vorig jaar in mei geopende Jan Kruis Museum in Orvelte. Jan Kruis werd vooral bekend door de strip “Jan, Jans en de Kinderen”. In deze strip wist hij een tijdsbeeld te typeren van een doorsnee Nederlands gezinsleven in levendige lijnen en met een heel eigen spreektaal. Wie kent niet de “jeweetwel-kater”en “hoi pipeloi”?

In dit museum zie je dat Jan naast strip- en reclametekenaar, ook een veelzijdig beeldend kunstenaar was. Ook maakte hij prachtige portretten en illustraties van onder andere Woutertje Pieterse. Tussen het werk van Jan Kruis vind je schilderijen van bekende Nederlanders uit zijn tijd zoals: Marten Toonder, Mies Bouman, Willem Duys en Simon Carmiggelt.


Vr. 17 april  Avond met muziek en buffet in Rhede

In de “Olle Rheen”, in Rhede Duitsland, komt het “Millenium Leed” koor o.l.v. Laura van Kessel voor u optreden waarbij u kunt meezingen met tal van bekende liedjes.


Zo. 19 april  In & om de Boerderijfair in Loon

De fair wordt gehouden in oude Drentsche schuren, op het erf van de boerderij en door het dorp. Er komen rond de 70 standhouders, met mooie producten en streekproducten. Gezellige terrassen komen op het fair terrein met koffie/thee en diverse lekkernijen. Muziek zorgt voor de gezellige noot tijdens de fair.


Do. 23 april  Winkelen in Meppel

Verslag van de vijfde Donderdag Meppeldag, met als thema Mokum in Meppel. met artiesten, drag queens en veel muziek.


Di. 28, Wo. 29 en Do. 30 april  Tulpenroute Noordoostpolder

Dit jaar zouden we een tulpenroute rijden door de Noordoostpolder. Maar door de coronavirus zijn we genoodzaakt binnen te blijven. Hieer een filmpje met beelden van de tulpenvelden zoals we die nu zouden kunnen zien.


Di. 12 mei  Tuincentrum Oostrik

Oosterik tuincentrum, grote tuincentrum Oosterik in Denekamp (Overijssel/Nederland 30-03-2017) zijn we deze week geweest. Deze enorme tuincentrum ruim 50.000 m2 is er voor woon en tuininspiratie. Als je het niet in Oosterik Denekamp kan vinden kan je het waarschijnlijk nergens vinden. Tuincentrum Oosterik heeft van alles wat voor de tuin en dan heel breed in assortiment. Ook voor decoratie ed. voor in huis kun je heel veel vinden. Voor wie er nog nooit is geweest heb ik een klein stukje van deze tuincentrum opgenomen, lang niet alles staat er op anders wordt het een veel te lange video. Ik kan Oosterik in Denekamp aan bevelen aan een ieder die hier van houdt, je kunt er wel een dag rondlopen. Een restaurant met betaalbare prijzen is ook aanwezig.


Vr. 15 mei  Outlet- en Shoppingcenters in Ochtrup


Ma. 18 mei  Zeehondentocht op de Waddenzee

Na aanleiding van het prachtig lied van Henk Wijngaard : de Waddenzee, heb ik beelden gemaakt, die een beetje bij dit lied passen. Bij de Punt van Reide telde ik 85 zeehondjes.eentje in Bierum. 


Wo. 20 mei  Natuurmuseum Rheezermarke en Nationaal Blikkenmuseum

Zeepjes, wasmiddel, chocolade- of koffie verpakkingen. In het Blikkenmuseum vind je een verzameling van meer dan 10.000 blikken, vol met herkenning, verhalen en herinneringen… zelfs blikken die meer dan 150 jaar oud zijn.


Do. 28 mei  Bezoek aan Seniorenwinkel MobiVit Schoonoord

Mobivit in Schoonoord richt zich op hulpmiddelen voor ouderen


Za.  30 mei  Urkerdag


Do. 4 juni  High-tea bij Twesers en bezoek aan de Nachtwacht van Emmen

https://www.rtvdrenthe.nl/media/61586/Tienduizend-bezoekers-voor-half-af-schilderij-De-Nachtwacht-in-Emmen


Di. 9 juni  Brocante markt in openluchtmuseum De Spitkeet in Harkema


Do. 11 juni  Ikea

Maak een virtuele rondrit door IKEA Groningen. Bij een lege winkel kun je er in elf minuten doorheen zijn! Dit filmpje is versneld.


Wo. 17 juni  Busmuseum Hoogezand

Het NBM is in 1978 opgericht als Noordelijk Bus Museum. Als eerste bus werd de Leyland Verheul, de Gado 4400 gekocht. Daarna volgen vele andere exemplaren uit het Noorden van Nederland. Vanaf 1986 had het museum een eigen onderkomen in Winschoten en in 2012 is het museum verhuisd naar de huidige locatie in Hoogezand.


Vr. 19 juni  Het Friese museumdorp Allingawier

Het Friese Museumdorp waar Cultuur en vermaak hand in hand gaan!
In het Friese landschap onberoerd door de tijd ligt Het Friese Museumdorp Allingawier.
Het karakteristieke terpdorp werd ooit bestempeld als één van de tien mooiste plaatsen van Nederland. Een schilderachtig dorpje net beneden de afsluitdijk in Allingawier

Het perfecte dagje uit. Snuif de zoete geuren op van de ambachtelijke bakkerij. Proef de lekkernijen. Zie de dorpsschilder zijn kunsten vertonen en bezoek de echte smidse.
Wandel verder door het dorp naar de museumboerderij en ervaar het leven van een Fries boerengezin van de afgelopen eeuwen alsof ze even een ommetje aan het maken zijn.


Wo. 24 juni  Westerwolde fair in Smeerling


Vr. 26 juni  Rondje Drenthe


Di. 30 juni  Vogel en pluimvee park “De Lorkeershoeve”


U kunt het programma ook downloaden:


L E T  O P !

Wij telefonisch bereikbaar op
maandag-, woensdag- en donderdagmorgen tussen 09.00 en 12.00 uur.

Ook nu zult u een van de medewerkers van het coördinatieteam, Jan-Roelof of Pieter, aan de telefoon krijgen als u vragen heeft of als u zich wilt aanmelden voor een uitstapje.

 

Het is druk op de “eerste beldag” en vaak zó druk dat we niet altijd direct bereikbaar zijn.

Probeert u het later op de morgen of later in die week nog eens. U kunt zich met maximaal 2 personen per uitstapje opgeven. Na de “eerste belweek” gaan we deelnemers voor de uitstapjes indelen.

Komt u op de reservelijst dan hoort u dit z.s.m. van ons. Hoort u niets dan bent u geboekt op het uitstapje.

Aandachtspunt : Gaat u met een uitje mee naar Duitsland dan is het belangrijk dat u in het bezit bent van een Europese zorgpas. Daarnaast is het altijd noodzakelijk dat u uw paspoort of identiteitsbewijs bij u heeft.

Vanzelfsprekend haalt ons vaste team van chauffeurs u op en brengt u ook weer thuis.

De tijd van “Ophalen vanaf” is ongeveer de begintijd bij de eerste persoon. U kunt dus wat vroeger of later worden opgehaald. Uw chauffeur neemt 2 tot 3 dagen voor het uitje contact met u op over de tijd wanneer hij/zij bij u is. Ook de “Thuis ca” de eindtijd is een streeftijd.

Wilt u de kosten van het uitstapje zoveel mogelijk gepast aan de chauffeur betalen?

Afmelden voor een uitstapje kan tot 4 dagen van te voren (acute situaties uitgezonderd).

Bij annuleringen korter dan 4 dagen vooraf heeft dit financiële consequenties voor u.

PlusBus Borger Odoorn

06 31 93 87 56

 maandag-, woensdag- en donderdagmorgen tussen 09.00 – 12.00 uur

Maakt u gebruik van de “Webwinkel Meedoen Borger-Odoorn” dan kunt u daar uw tickets kopen ter hoogte van het bedrag van het uitje waarmee u mee wilt.

Voordat u tickets koopt via de webwinkel dient u zich op te geven voor een uitje zoals vermeld staat in dit programmaboekje. U geeft daarbij aan dat u met tickets van de Gemeente Borger-Odoorn het uitje wilt betalen. De PlusBus laat daarna z.s.m. weten of u mee kunt met het uitje. Houdt u er rekening mee dat bijkomende kosten, bv koffie drinken / lunchen voor uw eigen rekening komen.